NoviceUre

IWC Big Pilot Constant-Force Tourbillon Edition “IWC Racing”

IWC predstavlja posebno izdajo ure Big Pilot, ki jo navdihuje svet dirkanja.

Urar iz Schaffhausna predstavlja mojstrovino s kompleksnim hišnim mehanizmom ter ohišjem iz kompozita Ceratanium.

Drzen, mogočen in z adrenalinom napolnjen časomer združuje v notranjosti vrhunsko natančnost z dramatičnim zunanjim videzom. Big Pilot se premierno predstavlja s Ceratanium ohišjem. Iznajdba podjetja IWC združuje najboljše lastnosti keramike in titana. Posledično je ohišje, z diagonalo 46,2 mm ter višino 13,5 mm, izredno lahko in odporno na praske.

Enako posebna je njegova številčnica, na kateri ostajajo le zametki originalnega ”pilota” – trikotnik z dvema krogoma ob 12. uri. Prostor na številčnici ob 2. uri je zasedel prikaz lune z dvojno poloblo. Pri 4. uri se nahaja prikaz rezerve energije mehanizma, medtem ko se na mestu 9. ure bohoti tourbillon. Ljubitelji estetike boste opazili še vgravirane kroge na številčnici, ki so inspiracija zračnikov dirkalnih vozil ter zlate kroge, kateri nakazujejo na kontrastno izpostavljene detajle (npr. zavorne čeljusti).

Glavna zvezda časomera je zmogljiv ”motor prenosnega dirkalnega stroja”. Kaliber 94800 je eden najbolj zapletenih mehanizmov, ki jih je kdajkoli zasnoval IWC. Kot zanimivost, ga sestavljajo zgolj najbolj izkušeni urarski mojstri. Patentiran mehanizem s konstantno silo prenaša popolnoma enakomerne impulze energije na izhodno kolo. V povezavi s turbilonom, ki kompenzira negativne vplive gravitacije na nihajni sistem, to zagotavlja zelo natančno hitrost. Mehanizem, ki zagotavlja do 96 ur rezerve navitja, spominja na blok motorja in ga je mogoče občudovati skozi safirno steklo na zadnji strani ure.

Za popolno sliko je IWC na zunanjo stran gumiranega paščka nadel alkantaro z zlatimi šivi. Seveda pa za varen zaklep ure okoli zapestja skrbi zaponka iz Cerataniuma. IWC Big Pilot Constant-Force Tourbillon Edition “IWC Racing” je limitirana izdaja v 15 primerkih.

Kaj pa cena butičnega časomera iz Schaffhausna? Govora je o znesku 220.000 švicarskih frankov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button