NoviceUre

IWC Aquatimer bo v letu 2022 tiktakal vsaj 5 dni

Posodobitev, osredotočena na izboljšanje mehanizma.

Ljubitelji znamke IWC že kar nekaj let čaka(mo)jo na osvežitev potapljaškega modela Aquatimer, ki je več let taval v ozadju, zaradi intenzivnih kampanj okoli novih pilotskih ur ter linije Portugieser. Očitno je le nastopil čas za posodobitev Aquatimerja, a poseg bo le redko koga razveselil.

Odgovorni so se odločili, da bo odslej potapljaška ura vsebovala ”hišni” mehanizem. Predhodni ETA mehanizem, je zamenjal kaliber 32111, ki izdelan v obratu ValFleurier v sklopu Richemont Groupe, kar z drugimi besedami pomeni, da si njegovo arhitekturo delijo časomeri koncernskih znamk Panerai in Baume & Mercier. Posledično je naziv hišni namensko pod narekovaji, saj ni posebej ekskluziven.

Čeprav zmore vzmet shraniti do 5 dni ali 120 ur energije navitja, je po drugi strani korporativno hvalisanje glede dekoracije mehanizma z ženevskimi črtami in perlažo naivno, saj je hrbtna stran ohišja pokrita s kovinskim pokrovom in ne safirnim steklom, skozi katerega bi denimo bilo omogočeno občudovanje omenjenih okraskov.

V bistvu so snovalci izpustili edino možnost izboljšave, s katero bi se lahko pohvalili pri lansiranju osveženega modela Aquatimer. Vse drugo ostaja nespremenjeno, identično, kar se lahko prepričate na fotografiji spodaj. Kovinsko ohišje v premer meri 42 mm in višino 14,10 mm. Vodotesnost je odmerjena na 300 m, notranja luneta s 60-minutno skalo pa se nastavlja s pomočjo vzvoda na levi strani ohišja (nasprotna stran krone, ujem simetrije).

Portfelj za leto 2022 sestavljajo trije modeli. Vrača se opcija z modro številčnico, ki bo zdaj v standardni ponudbi (prej le kot omejena serija Jacques Cousteau) z referenčno številko IW328801. Barvi številčnice bo sovpadal malce teksturno posodobljen gumijast pašček s klasično zaponko. IW328802 naznanja model s črno številčnico v kombinaciji s črnim gumijastim paščkom, medtem ko IW328803 predstavlja uro z jekleno zapestnico v kombinaciji s črno številčnico. Sklepam, da bo zapestnico možno pritrditi tudi na model z modro številčnico, le da ta zaenkrat nima svoje referenčne številke.

Še eno stvar so posodobili pri švicarski znamki. IWC Aquatimer je po novem malenkost dražji. Potapljaška ura z gumijastim paščkom zdaj stane 6.300 evrov, dodatek kovinske zapestnice pa časomer podraži na 7.350 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button