NoviceUre

Hublot Spirit of Big Bang Essential Grey

Edinstvena letna izdaja ekskluzivna za 'spletni' butik.

Hublot je kolekcijo Essential Grey ustvaril z namenom, da vsako leto izdela omejeno serijo časomerov v tematki podobi, ki jih je možno kupiti le preko spletnega butika. Po lanskoletnem modelu Big Bang Unico Essential Grey, švicarska znamka za leto 2023 predstavlja Spirit of Big Bang v podobi Essential Grey.

Ta nova omejena izdaja, ki je del edine Hublotove kolekcije ur v obliki sodčka, je izdelana iz 100-odstotnega titana; vključno z ohišjem, luneto, vijaki, krono, potisnimi gumbi, zadnjim delom ohišja in zložljivo zaponko. S svojim mehkim in sijočim odtenkom titan kot material ponuja idealne kromatične lastnosti za prezentacijo ure, ki sovpada s poreklom linije Essential Grey.

Linije ohišja, ki v premer meri 42 mm in je debel 14,10 mm, so poudarjene z izmenično satenastimi in poliranimi površinami. Vodotesnost je zagotovljena do 100 m. Odprta številčnica vabi k odkrivanju arhitekture kalibra HUB4700. Ta avtomatski kronografski mehanizem bije z visoko frekvenco 5 Hz oziroma 36.000 alternanc na uro in ga je mogoče opazovati tudi skozi safirni kristal hrbtne strani, kjer domuje skeletni rotor, ki nabere za do 50 ur rezerve energije navitja.

Pri Hublotu so za izboljšavo čitljivosti v model Essential Grey vnesli nekaj subtilnih sprememb, zlasti na datumskem okencu ob 4:30 ter na števcih kronografa ob 3. uri za minute in ob 6. uri za ure. Kot običajno, je Spirit of Big Bang Essential Grey opremljen s paškom s sistemom enega klika. Tako lahko paščke zamenjate v delčku sekunde in brez orodja. V kompletu predstavljene ure sta dva paščka in sicer siv gumijast trak s teksturo ‘žebljev’ in siv pašček iz blaga z zaponko Velcro in keramiko.

Kot že omenjeno v uvodu, so ure kolekcije Essential Grey številčno omejene na 100 primerkov. Cena Hublot Spirit of Big Bang Essential Grey z referenčno številko 642.NX.0110.NR.HEC23 je nastavljena na 25.200 evrov, medtem ko je uro moč kupiti izključno preko spletne strani hublot.com.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button