NoviceUre

Hublot Spirit of Big Bang Carbon Gold Tiger

Poosebitev tigra z unikatnim pristopom izdelovanja.

V čast kitajskemu novemu letu v zanemarjanju tigra, so pri Hublotu zopet eksperimentirali. S fuzijo zlata ter ogljika so uspeli v ohišje zajeti poosebitev tigra.

Naj se sliši še tako čudno, vendar Hublot Spirit of Big Bang Carbon Gold Tiger deluje kot tigrova koža. Mojstrom je ta učinek uspel z uporabo edinstvene, kompleksne in tudi skrivnostne hišne metode spajanja različnih materialov, ki v tem primeru združuje ogljikova vlakna z zlatom, da ustvari edinstven zaključek, ki ga določajo bleščeče zlate okluzije.

Spirit of Big Bang Carbon Gold Tiger je omejena izdaja na 200 kosov, katerih posebnost je ta, da eno ohišje v obliki soda, teksturno ne bo enako drugemu, saj so vzorci, podobno kot tigrove veličastne črte, naključno ustvarjeni s Hublotovim postopkom.

Za pogon kazalcev skrbi skeletni hišni avtomatski mehanizem, kaliber HUB4700, potomec zgodovinskega visokofrekvenčnega kalibra Swiss Made El Primero, predstavljenega leta 1969. Zelo natančen avtomatski mehanizem vsebuje številne tehnične novosti, vključno s silikonskim regulacijskim organom z nizkim trenjem. Ura je vodoodporna do 100 metrov in ima 50-urno rezervo moči.

Motiv kitajskega leta tigra se ne konča pri ohišju. Pripoved se nadaljuje na paščkih, saj je ura na voljo s črnim paščkom iz kavčuka, ki je oblikovan tako, da spominja na tigrove črte. Na zapestje se zapenja s črno keramično zaponko. Pašček lahko zahvaljujoč Hublotovemu patentiranemu sistemu ”One Click” hitro zamenjate z zlato rumenim Velcro paščkom.

Hublotov ”zlati tiger” je na voljo za 35.700 ameriških dolarjev. Več produktov produktov znamke pa si lahko pobližje ogledate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button