UreZanimivosti

Hublot Design Prize 2023

Slava mladosti in kreativnosti.

Mednarodno tekmovanje Hublot Design je leta 2015 ustanovila švicarska manufakutra, v sklopu katerega podeljuje nagrade za originalno oblikovanje. Tekmovanje je odprto za oblikovalce, stare manj kot 40 let, in priznava njihove dosežke z vseh področij oblikovanja.

Za zagotavljanje kulturne raznolikosti tekmovanja in ohranjanje bogastva svetovne ustvarjalnosti, vsak član žirije izbere 5 kandidatov. Prvi sestanek žirije v letu je namenjen dogovoru o finalistih, ki bodo predstavili svojo filozofijo na prireditvi. To je trampolin za kariero mladih oblikovalcev ter hkrati mednarodno promocijo za delo zmagovalca.

Letošnja edicija podelitve Hublot Design Prize je potekala 2. oktobra v Kunsthausu v Zurichu, ob prisotnosti šestih finalistov, žirije in povabljenega občinstva. Nagrada Hublot Design Prize 2023 je bila podeljena Aqui Thami, za družbeni vpliv njenega dela ter navdihujoč pristop k njemu.

V vsaki od Aquijinih dejavnosti je prisotno globoko aktivistično angažiranje, ki sega od grafičnega in družbenega oblikovanja do umetnosti in izvedbe. Žirija je poudarila njeno tekoče multidisciplinarno prakso, ki se odraža v predstavah, risbah, plakatih, zinah (samo-izdelanih revijah) ter umetniških delih, ki jih ustvarja.

Nagrada Pierre Keller je podeljena Gabrielu Fontani za njegovo delo, ki uporablja šport kot orodje za ponovno opredeljevanje vlog in družbenih norm, katerega namen je ustvariti pozitiven vpliv, zlasti na predsodke o identiteti in vključevanju. Oblikovalec se igra tudi z uniformami in razvija oblačila brez stigmatizacije za športne ter skupnostne dejavnosti.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button