NoviceUre

Hublot Classic Fusion Original

Obuditev kontroverznega originala.

Hublot dviga veliko prahu in ravno največ ga je dvignil v svojih začetkih, ko je ure iz dragih kovin prodajal na gumiranih paščkih. Sveže predstavljeni Classic Fusion Original se poklanja stvaritelju Carlu Croccu, ki je leta 1980 lansiral prvo uro znamke Hublot, s katero je želel podreti pravila in dojemanje dragih luksuznih zapestnih ur.

Hublot ponuja Classic Fusion Original v velikostih 33, 38 in 42 mm, vsaka od treh velikosti ohišja pa je lahko narejena iz titana, črne ‘magije’ (keramike) ali rumenega zlata. Ne glede na velikost in material ohišja, ima vseh devet razpoložljivih različic polirano črno številčnico, brez indikatorjev ur, belo-črno datumsko okno ter črn gumijast pašček z zaponko, ki se materialno ujema z ohišjem.

Uporabljen mehanizem v ohišjih premera 38 in 42 mm, je kaliber MHUB1110, ki temelji na velikoserijski Selliti SW300-1 in je kot tak izdelan v Švici. Avtomatski mehanizem tiktaka s 4 Hz ter ima 42 ur rezerve energije navitja. Različice Classic Fusion Original s 33 mm premerom ohišja uporabljajo kvarčni mehanizem HUB2913, z življenjsko dobo baterije 3–5 let.

Cene se gibljejo od 6.800 evrov za 33-mm Classic Fusion Original s kvarčnim mehanizmom in ohišjem iz titana, pa vse do 25.200 evrov za 42-mm Classic Fusion Original z avtomatskim mehanizmom ter ohišjem iz masivnega rumenega zlata. V sredini najdemo 38-mm različice z avtomatskim mehanizmom po 8.200 evrov za titan, 8.900 evrov za keramiko in 21.400 evrov za rumeno zlato. Vsekakor vabljeni v butik Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer lahko predstavljene modele pobližje spoznate in preizkusite.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button