NoviceUre

Hublot Big Bang Zermatt

Urarski tandem izpod Matterhorna.

Predstavlja se četrta izdaja dua Hublot Big Bang Zermatt. Moška in ženska ura ponazarjata dve plati ene same identitete, enotne horološke vizije, kot dva obraza iste gore.

Z manj kot 6.000 prebivalci in več kot 2.000.000 turisti, je Zermatt eno bolj obleganih smučarskih središč. Glavna atrakcija je seveda veliki Matterhorn — gora, ki sega 4.478 m v nebo in meji na Švico ter Italijo. Kot zanimivost je Matterhorn šele šesta najvišja gora v Alpah in se po veličini komajda spopada z nekaterimi velikani v Tibetu in Nepalu, vendar je njen znameniti vrh skoraj popolna piramida, ki je upodobljena v obeh časomerih.

Moška različica prihaja v kovinskem ohišju premera 44 mm, v katerem se nahaja hišni kronografski mehanizem avtomatskega navitja, kaliber HUB4100, ki je viden skozi hrbtno stran safirnega pokrova ohišja. Identiteta Matterhorna je zajeta na številčnici, kjer so v sekundni podštevilčnici ob 9. uri reliefne upodobitve v brezmadežni beli barvi. Drzen, osupljiv kontrast, ki pritegne pogled na sredino antracitno sive številčnice z učinkom sončnih žarkov.

41 mm ženska različica simbolizira nasprotni obraz Matterhorna, ki se nahaja v podštevilčnici ob na 3. uri. Izdaja s prav tako kovinskim ohišjem se postavlja z luneto s kar 36 črnimi diamanti. Za pogon ure skrbi avtomatski mehanizem kronografskega tipa z 42-urno rezervo moči in okencem datuma ob 4:30 uri.

V kolikor se najdete v omenjeni alpski zgodbi, sta zapestni uri na voljo v Hublotovih butikih kot tudi pri pooblaščenih prodajalcih s predhodnim naročilom po priporočeni ceni 14.300 evrov za moško in 18.100 evrov za žensko edicijo.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button