NoviceUre

Hublot Big Bang Unico SORAI

Ali veš, da na svetu trenutno živi manj kot 30.000 nosorogov in da v povprečju divji lovci ubijejo 3 na dan?

Švicarska manufaktura Hublot je na letošnjem dogodku korporacije LVMH predstavila tretjo partnersko izdajo časomera Big Bang Unico SORAI, z nakupom katerega se tudi nosorogom ‘kupi čas’!

SORAI (Save Our Rhino Africa India) je pobuda za zaščito ogroženih živali s sodelovanjem s številnimi organizacijami in partnerji, ki jo je ustanovil Kevin Pietersen. V znamenju sodelovanja je Hublot zdaj izdal že tretjo edicijo Big Bang Unico SORAI, omejeno na 100 kosov. Posebnost partnerstva je ta, da bo izkupiček od prodaje Big Bang Unico SORAI šel neposredno za projekte, ki jih podpira SORAI.

Projekti so denimo opremljanje helikopterjev s kamerami, ozaveščanje učencev v šolah o posledicah divjega lova in zagotavljanja podpore nadzornikom na terenu. Te strategije se izvajajo tam, kjer je potreba največja in najbolj pereča: v Južni Afriki. Južna Afrika je dom več kot 80 odstotkov celotne svetovne populacije nosorogov, pri čemer se večina divjega lova odvija v narodnem parku Kruger.

In s čim bo mogoče poskrbeti za boljši jutri nosorogov? Hublot je v ta namen pripravil zapestno uro s skeletno številčnico v žarečih barvah sončnega zahoda, ko se nebo vname. Namreč, ko se zvečeri, divji lovci stopijo akcijo, zakriti v temna oblačila, s čemer jih je težje izslediti. Barve jutranjega svita: rumena, oranžna, vijolična in roza, pa predstavljajo upanje, ki ga prinaša zora, nov dan in priložnost za spremembo.

Globoka zgodba je zapakirana v matirano keramično ohišje toplo sive barve s premerom 44 milimetrov. Številčnica se kot že omenjeno ponaša s skeletnim izgledom, medtem ko se glavna atrakcija nahaja v števčku kronografa ob 9. uri – geometrijska upodobitev nosoroga.

Časomer je opremljen s sistemom za hitro menjavo paščkov. Edicija SORAI je na voljo z dvema tekstilnima paščkoma – en v kontrastnih barvah jutranje zarje, drugi v bež odtenku peska. Za pogon ure skrbi hišni kronografski mehanizem avtomatskega navitja, kaliber HUB1280, ki shrani do 72 ur energije navitja.

Omejena izdaja Hublot Big Bang Unico SORAI je lahko vaša za 25.200 evrov.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button