NoviceUre

Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin

Kapsule in kavne usedline kot alternativni material prihodnosti?

Švicarski urar si je tekom let uveljavil renome preizkuševalca novih materialov. Hublotov slogan ‘Art of Fusion’ je bil še kako prisoten pri snovanju najnovejše omejene izdaje Big Banga iz recikliranih Nespresso aluminijastih kapsul in kavnih usedlin za izdelavo ohišja ter paščka.

Ohišje s premerom 42 mm uporablja 28 odstotkov recikliranega aluminija, ki je nato anodiziran, da dobi zeleno barvo. Hrbtna stran ohišja in notranja konstrukcija mehanizma sta izdelana iz ekološkega titana. Vodotesnost je tako kot pri standardnem modelu ocenjena na 100 m. Edini zametek partnerstva med Hublotom in Nespressom je moč opaziti na kroni, kjer se nahaja diskreten logotip podjetja v lasti korporacije Nestle.

Zapestni uri sta priložena dva paščka iz ekološkega materiala. Prvi vsebuje 4,1-odstotka reciklirane kavne usedline in 8,2-odstotka bele reciklirane gume. Drugi je izdelan s podjetjem SingTex, partnerjem Nespressa, ki proizvaja tkanino iz 5 odstotkov reciklirane kavne usedline in 95 odstotkov recikliranega poliestra. Sistem zamenljivosti paščkov z enim klikom vam omogoča, da jih zamenjate v nekaj sekundah brez orodja.

Big Bang poganja Hublotov avtomatski kronografski mehanizem, kaliber HUB1280 Unico. Kaliber Unico, ki je bil prvič predstavljen leta 2009, je eden redkih kronografskih mehanizmov, ki ima stebričasto kolo, nameščeno na strani številčnice, s čimer je njegovo zapletenost moč opazovati skozi zeleno skeletno številčnico.

Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin je izšel v omejeni izdaji 200 primerov. Pompozen časomer z okoljevarstveno noto je tako lahko vaš za 25.200 evrov.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button