NoviceUre

Hublot Big Bang Tourbillon SR_A by Samuel Ross

Umetniško ustvarjanje, ki posnema naravne geometrijske vzorce.

Hublot je v partnerstvu z britanskim oblikovalcem in umetnikom Samuelom Rossom predstavil novi model Big Bang Tourbillon SR_A Samuel Ross, s katerim nadaljuje sodelovanje po lansiranju pionirskega koncepta v letu 2022.

Samuel Ross je z njegovim oblikovalskim studiem SR-A preoblikoval ohišje izvirne ure v sivo barvo, ki jo je mogoče kombinirati z enim od treh zlahka zamenljivih gumijastih paščkov v živo zeleni, črni ali beli barvi.

V skladu s splošno enobarvno estetiko je krona prevlečena s sivo gumo, medtem ko je mostiček tourbillona zdaj v nevtralnem odtenku. Za industrijski videz se je Ross odločil, da vse sestavne dele ohišja ure obleče v svetleč mikroplastiran titan, kar velja tudi za zaponko, ki ima grobo lasersko gravuro z logotipom Hublot.

Supertehnični elementi so združeni s tradicionalnimi urarskimi vložki, s čemer se poosebi Hublotov moto Art of Fusion. Ohišje zapestne ure v premer meri 44 mm in 13,75 mm v debelino. Vodotesnost je odmerjena do tlaka 3 barov oziroma 30 metrov. Plošče ohišja iz titana so polirane, brušene, kovane in perforirane, da ustvarijo vitko ter impozantno silhueto, ki vzbuja občutek gibanja.

Big Bang Tourbillon SR_A by Samuel Ross žene 282-delni hišni mehanizem, kaliber HUB6035, ki bije s frekvenco 3 Hz (21.600 alternanc na uro) in ima 72-urno rezervo energije navitja. Glede na to, da gre za zapleten in petičen časomer omejen na 50 primerkov, ne preseneča cena 132.000 evrov.

Rocco
foto: Hublot

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button