NoviceUre

Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco

S pomočjo vetra do plovbe z visokimi hitrostmi.

Znamka Hamilton je lansko leto vzpostavila partnerstvo s podjetjem Syroco, ki je v vmesnem času uspelo sestaviti prototip plovila, s katerim naskakujejo rekordno hitrost jadranja. Za popolno obeležitev dogodka pa je Hamilton lansiral specialno potapljaško uro Khaki Navy Scuba Syroco.

Kombinacija modre in bele barve je zimzelena klasika za potapljaško uro, Hamilton pa ju je izdatno uporabil pri snovanju modela Syroco, medtem ko celoto zaključuje kanček oranžne barve. Krepki puščičasti indikatorji ob 12, 3, 6 in 9 se ujemajo s kazalci dauphine, ostali indikatorji ur pa so natisnjeni v obliki pravokotnika. Dolgočasnost modre podlage številčnice razbije bel krog v obliki tarče, ki ustvari sektorsko številčnico in diskretno zoperstavi datumsko okence med 4. in 5. uro.

Za osnovo služi model Khaki Navy Scuba z ohišjem iz nerjavečega jekla premera 40 mm, ki na zapestju ustvari prezenco zaradi dolgih, izklesanih ”ušes”, ob tem pa ostaja dokaj tanko z 12,95 mm višine. Na desni strani integrirani ščitniki varujejo narebričeno krono, ki se privije navzdol, kar daje uri do 10 barov vodotesnosti. Dvobarvna barvna shema lunete pomaga spremljati čas potapljanja, medtem ko safirno steklo zagotavlja robustno kakovost.

Potapljaška ura je na voljo na gumijastem paščku v ujemajoči modri barvi in ima zaponko iz nerjavečega jekla. Še ena posebnost pa se nahaja na hrbtni strani ohišja, kjer se nahaja gravura v spomin posebni izdaji. Pod kovinskim pokrovom, v osrčju, se nahaja mehanizem H-10, ki je Hamiltonova različica mehanizma Powermatic 80, iz skupine Swatch. Ponuja 80 ur rezerve energije navitja in ima antimagnetne lastnosti zavoljo ravnotežne vzmeti Nivachron. Hamilton Khaki Navy Scuba Syroco Special Edition na police prihaja s priporočeno prodajno ceno 1.045 evrov. Več informacij o uri in nakupu pa lahko dobite pri zastopniku Slowatch.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button