NoviceUre

Hamilton Khaki Field Murph 38mm

Slaven filmski pripomoček odslej še bolj zaželen.

Pisalo se je leto 2014, ko je Hamilton izdelal filmski pripomoček v obliki časomera Khaki Field, za celovečerec Interstaller. Ljubkovalno imenovan ”Murph” (po filmskih karakterjih), je dvignil veliko prahu, s čemer je prisilil manufakturo, da ga umesti v svoj portfelj.

In res, leta 2019 se je javnosti predstavil Hamilton Khaki Field Murph v kovinskem ohišju s premerom 42 mm. Oblikovno se je zelo dobro nanašal na filmski pripomoček, saj je celo vseboval in je celo luminiscenčno Morsejevo abecedo na sekundnem kazalcu, kar je predstavljalo ključno točko zapleta filmske zgode. Prve izdaje ”Murpha” so bile dostavljene v posebni spominski škatli, zasnovani tako, da zrcali večdimenzionalni teserakt (še ena navezava na Interstellarja).

Ljubitelji specialnih časomerov so bili več kot navdušeni, ampak mnoge je motila ena malenkost. Premer ohišja. 42 mm je za mnoga zapestja preveč, sploh ko v obzir vzamemo dolžino ”lug to lug” z 52 mm. Dobra tri leta po prvih negodovanjih, Hamilton predstavlja reinkarnacijo ”Murpha” v kovinskem ohišju premera 38 mm.

”Potemtakem popolna” ura ohranja enako celostno podobo kot tista s filmskih platen. Preprosta črna številčnica z velikimi kremastimi arabskimi številkami urnih oznak, robna minutna tirnica v enakem odtenku ter kazalci pilotskega stila, ki pa v manjši izdaji nimajo luminiscence Morsejeve abecede. Se je pa zavoljo manjšega premera ohišja, zmanjšala širina ušes z 22 mm na 20 mm. Prav tako pa se je znatno skrajšala dolžina lug-to-lug s približno 52 mm na 44,7 mm.

Skozi razstavno hrbtno stran ohišja je mogoče videti delovanje avtomatskega mehanizma, kaliber H-10, z 80-urno rezervo energije navitja. Hamilton Khaki Field Murph 38 mm je na voljo na črnem usnjenem paščku po priporočeni prodajni ceni 870 evrov. Več informacij o modelu in nakupu lahko dobite pri zastopniku Slowatch.

Rocco
foto: Hamilton

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button