NoviceUre

Grand Seiko Heritage Collection SBGY011 “Asaborake”

Grand Seiko je znan po barvitih in teksturiranih številčnicah, ki so navdih narave.

Čeprav bele številčnice niso ravno trendne, jih Grand Seiko premore kar nekaj v svojem katalogu in tja prihaja še model SBGY011, katerega številčnica črpa inspiracijo iz prebujanja dneva v provinci Shinshu.

Ohišje narejeno iz nerjavečega jekla bo s svojimi 40 mm premera okusno za velik nabor zapestij, poleg tega pa je z debelino 10,5 mm dovolj tanko in kompaktno, z razponom 46,2 mm čez čez ušesa. Geometrija ohišja 44GS je ena izmed najbolj privlačnih iz repertoarja blagovne znamke, medtem ko mešanica brušenih in poliranih površin, vnaša potrebno dinamiko igranja svetlobe in senc, ki jo Grand Seiko malodane zahteva v njihovem dizajnu.

Številčnica Grand Seika SBGY011 ni tako snežno bela, kot denimo pri modelu SBGA211 “Snowflake”. Zdi se, da ima rahel sivkast odtenek, kar je smiselno glede na navdih svita v Shinshu. Izgled dopolnjujejo diamantno brušeni indikatorji ur in kazalca ur ter minut, medtem ko je sekundi kazalec odet v modro barvo.

Z uporabo ročno navijalnega mehanizma, kaliber Spring Drive 9R31, je številčnica zelo čista, saj prikazuje samo čas, kljub temu, da ima mehanizem možnost prikaza datuma kot rezerve energije navitja. Slednje ohranja svojih 72 ur rezerve moči in ocenjeno natančnost +/- 1 sekundo na dan, no pa tudi zaloga je vidna, in sicer jo je mogoče očitati skozi safirni kristal na hrbtni strani ohišja, kjer se tudi razkriva preostanek mehanizma.

Grand Seiko je zapestno uro SBGY011 združil s paščkom iz krokodiljega usnja, ki ga spremlja trikratno zložljiva zaponka, ki se v materialu ujema z ohišjem. S 100 m vodotesnosti navojne krone gre predvidevati, da bo na voljo tudi opcija jeklene zapestnice.

Grand Seiko SBGY011, bo na voljo za nakup od 1. decembra 2022, naprej in sicer v butikih in pri pooblaščenih prodajalcih Grand Seiko, čigar zastopnik v Sloveniji je podjetje Sten Time, kjer lahko dobite tudi več informacij o samem modelu oziroma kolekciji japonskega proizvajalca. Še cena, okoli 8.000 evrov.

Rocco
foto: GS

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button