NoviceUre

Grand Seiko Heritage Collection 44GS 55th Anniversary Limited Edition

Čarobna japonska zapestna kreacija za nočne romantike.

Narava je temelj japonske kulture in prevladujoča tema pri Grand Seiku, saj so tudi geografska pozicioniranja manufaktur japonske znamke dodobra preučena, da bi čim bolj navdihnila urarske mojstre.

Urarski studio Shinshu, kjer izdelujejo mehanizme Spring Drive, se nahaja v prefekturi Nagano in ponuja pogled na gorski verigi Jonen in Hotaka. Tako kot pri mnogih modelih Grand Seiko tudi barvo številčnic neposredno navdihuje narava. Temno modri odtenek, izbran za to Grand Seiko Heritage, je namenjen zajemu lepote polne lune, ki žari na temnem nebu nad gorami Shinshu. Za poustvaritev nežnega leska Lune nad pokrajino je številčnica okrašena z globoko vrezanim vzorcem sončnih žarkov, ki se igra s svetlobo.

Ohišje iz nerjavečega jekla s premerom 40 mm in debelino 10,5 mm ima pretežno zrcalno polirane površine s pridihom brušenih zaključkov na bokih ohišja. V skladu s Tanakinim slogovnim vodnikom ima ohišje ravne, ostre površine, ki so obogatene z zrcalno poliranimi zaključki za povečanje kontrasta. Grand Seiko uporablja tehniko poliranja Zaratsu za ustvarjanje zrcalno poliranih površin brez popačenj, s čemer se doseže želen nivo kakovosti. Polpogreznjena krona, navznoter poševna luneta in stranice ohišja ustvarjajo nižje težišče, kar omogoča, da ura udobno leži na zapestju.

Mehanizem znotraj omejene izdaje GS 44GS 55th Anniversary SBGY009 je kaliber vzmetnega pogona z ročnim navijanjem 93R1, izdelan v podjetju Shinshu Watch Studio. Zanaša se na hišno tehnologijo Spring Drive, ki združuje natančnost kvarčne regulacije z lepoto in trajnostjo mehanskega kalibra. Ta prelomna tehnologija se je leta 2004 prvič pojavila znotraj mehanizma Grand Seiko, ki združuje izkušnje znamke pri izdelavi mehanskih in elektronskih ur. Ta interni mehanizem ima enako strukturo dvojne glavne vzmeti kot kaliber 9R02, vendar ne uporablja sistema povratka navora. Posledica tega je nekoliko nižja, a še vedno zadostna rezerva energije navitja do 72 ur. Natančnost pa ostaja nespremenjena z ± 1 sekunda na dan oziroma ± 15 sekund na mesec.

Grand Seiko Heritage Collection 44GS 55th Anniversary Limited Edition SBGY009 bo izdelan v 1.500 kosih. Na voljo je na temno modrem paščku iz krokodiljega usnja s trojno zložljivo varnostno zaponko. Ura bo od meseca avgusta na voljo v butikih Grand Seiko ter pri izbranih partnerjih po vsem svetu, s ceno 8.200 evrov. Za več informacij o samem modelu ter nakupu se lahko obrnete na pooblaščenega slovenskega zastopnika Sten Time.

Rocco
foto: Grand Seiko

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button