NoviceUre

Grand Seiko Elegance Collection SBGY027 “Karesansui”

Ura, ki jo navdihujejo tradicionalni japonski vrtovi Karesansui.

V čast odprtja Grand Seiko butika Paris Vendôme Boutique, japonski proizvajalec prestižnih zapestnih ur predstavlja omejeno različico za evropsko tržišče, model Elegance Collection SBGY027 “Karesansui”, ki črpa navdih iz tradicionalnih zen vrtov in ga prenaša na precej čudovito številčnico.

Popoln primer kako se strast do svetlobe in sence prenese v dom je Karesansui, edinstven japonski stil vrta, v katerem so gorate pokrajine in vode poustvarjene s kamenjem ter peskom. Iluzija vode je izražena v belem pesku, ki ob soju svetlobe na globoke brazde, tvori valovit vzorec.

Ohišje, uporabljeno za Grand Seiko Elegance Collection SBGY027, je izdelano iz nerjavečega jekla in meri v premer 38,5 mm in 10,18 mm v višino. Končno obdelavo dopolnjujejo izmenjavajoče se brušene in polirane ploskve. Kupolasto safirno steklo s prevleko proti odsevu prekriva sprednjo stran, drugo pa zadnjo stran. Narebričena krona je zaključena z reliefnim logotipom GS in se uporablja za navijanje in nastavljanje ure. S 30 metri vodotesnosti pa ohišje lahko zajame kakšen blag pljusk vode.

Številčnica je zagotovo tisti del Grand Seika, ki prevzame z nežnim reliefnim vzorcem ukrivljenih linij, ki se širijo iz središča. Ker se kot in intenzivnost svetlobe spreminjata, številčnica predstavlja nenehno spreminjajoč se vidik, tako kot prej omenjeni pesek v vrtu Karesansui. Zavoljo preproste zasnove, so na številčnici nameščeni le brušeni indikatorji ur ter kazalci za prikaz časa.

Slednji se prikazuje s hišnim kalibrom 9R31, ki je viden skozi transparentno hrbtno stran. Ta mehanizem ročnega navijanja je opremljen s hišno tehnologijo Spring Drive in je izdelan v podjetju Shinshu Watch Studio. Mehanizem združuje mehansko in kvarčno tehnologijo v zelo natančen hibridni kaliber. Odstopanje je regulirano tako, da ne presega ± 1 sekunde na dan, kar daleč presega standarde tradicionalnih mehanizmov. V sklopu mehanizma se nahaja še priročen prikaz rezerve energije navitja, katerega avtonomija znaša 72 ur.

Grand Seiko Elegance Collection SBGY027 “Karesansui” je predstavljen kot evropska izdaja omejena na 100 kosov, ki bodo ekskluzivno na voljo v novem Grand Seiko Paris Vendôme butiku ter pri izbranih pooblaščenih prodajalcih. Nosi se na paščku iz črnega telečjega usnja z zložljivo zaponko, priporočena prodajna cena pa je nastavljena na 9.200 evrov. Časomer bo voljo od januarja 2023, več informacij o samem modelu ali morebitnem nakupu lahko dobite pri zastopniku Sten Time.

Rocco
foto: Grand Seiko

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button