NoviceUre

Glashütte Original Senator Chronometer

Ena od posebnosti nemške regije je proizvodnja natančnih pomorskih kronometrov.

Najnovejša izdaja klasičnega merilnika Senator Chronometer, ki je bila preoblikovana in izpopolnjena za leto 2023, se predstavlja z osupljivo kombinacijo matirane srebrno-modre številčnice.

Dimenzije ure so se malce spremenile, kar pomeni da ohišje iz belega zlata v premer meri 42 mm ter je tanjše za cel milimeter. Odslej namreč debelina znaša 11,4 mm namesto 12,48 mm. Vodotesnost je odmerjena na 50 m.

Zamrznjeno srebrna številčnica ima števec sekund ob 6. uri, velike rimske urne oznake, železniški minutni obroč ter manjšo prikaz zaloge energije navitja ob 12. uri. Panoramsko datumsko okno, ki je značilno za Glashütte Original, s poševnim okvirjem se nahaja ob 3. uri z modrim ozadjem in belimi številkami. Poleg tega je za natančnejše nastavitve časa uporabna funkcija dan/noč, ki je nameščena v podštevilčmnici rezerve moči s črno piko, ki se pojavi med 27 in 18. uro do izteka energije navtija.

Ročno navijalni mehanizem, kaliber 58-08, ni le vizualna poslastica s prefinjenim urarskim zaključkom iz Glashütteja, temveč je tudi izjemno natančen. Neodvisni turingijski urad za uteži in mere vsak model 15 dni preizkuša v petih položajih pri treh različnih temperaturah, preden ga uradno potrdi kot kronometer. Mehanizem deluje s frekvenco 28.800 alternanc na uro in zagotavlja rezervo energije do 44 ur.

Prenovljeni Glashütte Original Senator Chronometer je opremljen s temno modrim usnjenim pasom iz aligatorjeve kože in zaponke iz belega zlata. Priporočena prodajna cena pa znaša 35.800 evrov.

Rocco
foto: GO

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button