NoviceUre

Giuliano Mazzuoli Manometro

Podjetje iz Toskane z veliko mero kreativnosti in srčnosti že tri generacije izdeluje visoko kvalitete časomere, ki črpajo navdih iz vsakodnevnih stvari ter z njimi ustvarjajo dojemanje sveta.

Giuliano Mazzuoli je leta razmišljal o inovativnem dizajnu zapestne ure, kakršnega še trg ni videl. Navdih za uro je prišel nekega dne, ko je pogledal merilec tlaka. V tem predmetu je našel idejo za obliko svoje nove ure z imenom Manometro (“merilec tlaka” v italijanščini).

Zdaj najbolj prepoznavno in zaželeno uro znamke, ki med drugim krasi zapestja Russell Crowea, Jimmyja Carrja ter Ed Sheeranna, je Giuliano Mazzuoli oblikoval v Italiji, v Švici pa so zanjo izdelali izjemno natančni švicarski mehanizem. Izdelan je z uporabo najboljših materialov s strani mojstrov urarstva. Manometro je najboljša kombinacija švicarske mehanike z italijanskim dizajnom v edinstveni ter preprosti zapestni uri.

Ohišje dimenzije 45 milimetrov se poleg elementov kreativnega oblikovanja pohvali z izdelavo iz nerjavečega jekla INOX AISI 316/L v brušeni ali polirani izvedbi. Obstaja tudi različica v čudovitem naravnem ohišju iz brušenega brona, ki skozi čas spreminja patino, hkrati pa ohranja svojo lepoto in značaj.

Na voljo je več različic številčnice in sicer je lahko črne, bež, modre, zelene, bele ali rdeče barve. Številčnica je prekrita s konveksnim safirnim steklom, medtem ko se pod njo nahaja avtomatski mehanizem ETA 2824/2, ki nudi 40 ur zaloge energije. Ohišje je vodotesno do 50 metrov.

V Toskani je prav tako izdelan usnjen pas iz telečje kože na katerem je odtisnjen logotip Mazzuoli, z njim pa pride zaponka iz nerjavečega jekla. Unikatna ura z zanimivo zgodbo je kot celota lepo zapakirana v ročno izdelani visokokakovostni florentinski usnjeni škatli z vezenim šivanim vrvi. Zapestno uro Giuliano Mazzuoli Manometro lahko najdete v ekskluzivnih svetovnih butikih oziroma jo lahko naročite na spletni strani proizvajalca, kjer si lahko ogledate še ostale modele kolekcije Giuliana Mazzuolija.

Rocco
foto: Giuliano Mazzuoli

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button