NoviceUre

Girard-Perregaux Eternity Editions

Girard-Perregaux ob svoji 230-letnici predstavlja tri simbolične modele.

Girard-Perregaux je na Dubai Watch Week predstavil zbirko Eternity Edition, sestavljeno iz štirih različnih ur, ki prikazujejo Girard-Perregauxovo horološko mojstrstvo.

V Dubaju so se tako predstavile sledeče zapestne kreacije: La Esmeralda Tourbillon “A Secret” Eternity Edition, dve izdaji Laureato Eternity Edition in Cat’s Eye Eternity Edition.

La Esmeralda Tourbillon “A Secret”

Moderna interpretacija prve ure s tremi zlatimi mostički in tourbillonom, le da je tokratna izdaja primerna za zapestje, medtem ko je original iz leta 1889 klasificiral kot žepna ura. Posebnosti? Le poglejte to umetniško mojstrovino. Seveda so nekatere dele izrezali CNC stroji, a veliko dela je bilo opravljenega z mojstrsko roko. Sprednjo stran ‘številčnice’ krasijo trije zlati mostički z motivom konj, v predelu 6. ure pa se nahaja tourbillon.

Mehanizem se skriva pod pokrovom hrbtne strani ohišja, kateri z imitacijo treh konjev upodablja izvirno žepno uro. La Esmeralda bo na voljo v sedmih barvnih izdajah, sleherna pa bo omejena na 18 primerkov. Cena? Pripravite 360 švicarskih tisočakov.

Laureato Eternity Edition

Kar Laureato Eternity Editions loči od svojih predhodnikov je dejstvo, da je njegova številčnica zdaj lahko prežeta z bogato zeleno ali modro emajlirano številčnico grand feu. Čeprav so ure zasnovane tako, da vzdržijo, je ustvarjanje teh grand feu efektov emajla izjemno občutljiv proces. Emajl je narejen iz mešanice silicijevega dioksida, minija (svinčevo rdečo), pepelike in sode, zmlete v fin prah. Nato se dodajo kovinski oksidi za ustvarjanje različnih barv.

V hišnem obratu Girard-Perregaux se prah nanese na številčnico in nato sežge v pečici, ki običajno deluje pri približno 800 stopinjah Celzija. Ta postopek se ponovi pet do desetkrat, da se dobi bogat lesk, kot ga vidimo v izdajah Laureato 42 mm Eternity Edition. Tudi najbolj izkušen mojster lahko opravi več žganj in preden izdela popolno številčnico brez razpok, zračnih mehurčkov ali barvnih pomanjkljivosti.

Laureato Eternity Edition je na voljo v dveh različicah, modri in zeleni. Vsaka je omejena na 188 kosov. Decembra bo prodaja stekla izključno v butiku Ahmed Seddiqi & Sons, kasneje bodo modeli na voljo pri vseh pooblaščenih prodajalcih in na spletnem mestu Girard-Perregaux, s ceno 13.460 švicarskih frankov.

Cat’s Eye Eternity Edition

Ta ura je osvojila žensko nagrado na Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG). Ovalno številčnico krasi giljoški motiv sončnih žarkov, ki je viden skozi modro prosojno površino emajla, kar ustvarja učinek, podoben gledanju v hladno modro vodo odsevnega bazena. Okno z datumom ob 3. uri ima bele številke, nameščene na barvni plošči, ki se ujema z odtenkom številčnice. Urni in minutni kazalec v obliki lista prikazujeta čas z eleganco.

Cat’s Eye že od svojega začetka povezuje ženski dizajn z mehansko močjo. Ta različica blešči v ohišju iz nerjavečega jekla velikosti 35,4 mm krat 30,4 mm, ki je opremljeno z 62 briljantno brušenimi diamanti, medtem ko se pod njimi žene mehanizem kalibra GP03300-1739.

Izdaja Cat’s Eye Eternity Edition je omejena na 88 kosov. Ta model, ki ga bo decembra 2021 prodajal izključno Ahmed Seddiqi & Sons, bo nato na voljo za 15.700 švicarskih frankov pri vseh pooblaščenih prodajalcih in na spletnem mestu Girard-Perregaux.

Rocco
foto: Girard-Perregaux

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button