NoviceUre

Germanska eleganca Union Glashütte 1893

Ročna ura 1893 se predstavlja z inovativnim kalibrom na ročno navijanje in nekonvencionalno številčnico.

Prve ure znamke Union so bile proizvedene v mestecu Glashütte leta 1893. Istoimenska kolekcija združuje tehnike izdelave ur Union Glashütte, katere se skozi razvoj prenašajo iz generacije v generacijo.

Posledično številni detajli, vključno z modrimi kazalci, lakiranimi številčnicami in obrobami v stilu železniških tirov, obujajo horološko dediščino, ne da bi bili predstavljeni časomeri videti zastareli.

Nova ura iz množice izstopa zaradi popolnoma preoblikovane številčnice. Svetleča, modro-siva podlaga je peskana, medtem ko je rob z označbami ur narejen iz belega emajla, dodatno prevlečen z edinstvenim emajliranim lakom. Celota ustvari očarljiv 3D učinek. Okence datuma je postavljeno ob 3. uri, prikaz zaloge energije navitja se nahaja ob 5. uri, podštevilčnica s prikazom sekund pa ima mesto ob 9. uri.

Kovinsko ohišje premera 41 milimetrov s satenastimi ušesi spominja na klasične žepne ure, za povrh pa v sebi skriva ročno navijalni mehanizem. Model 1893 se ponaša z ujemajočim modrim paščkom iz telečjega usnja z učinkom krokodilje kože. Elegantna, samosvoja in tehnično dovršena ura Union Glashütte 1893 je na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 2.480 evrov.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button