NoviceUre

Frederique Constant Vintage Rally Healey Chronograph Automatic

Obeležitev 70. obletnice avtomobilskega partnerstva z britanskim Austin-Healeyjem.

Klasični avtomobili in mehanske ure gredo z roko v roki. Britanska znamka športnih avtomobilov Austin-Healey in Frederique Constant sta partnerja od leta 2004, čigar plod so številne avtomobilsko navdahnjene ure.

V luči 70. obletnice sodelovanja z Austin-Healeyjem, Frederique Constant predstavlja dve omejeni izdaji ročne ure Vintage Rally Healey Chronograph Automatic z “britansko zelenimi dirkalnimi številčnicami”, povzetimi po legendarnem dirkalniku Austin-Healey z oznako NOJ393.

Predstavljena dva kronografa sta skoraj identična, razen ene podrobnosti – urne oznake ob 12. uri. Standardna različica, ki je omejena na 700 primerkov, ima tradicionalno arabsko ’12’, medtem ko ima ekskluzivna 10 kosovna izdaja na mestu opoldne številko ’70’, ki se nanaša na obletnico sodelovanja s podjetjem Austin-Healey.

Klasična kronografa z gumbi v slogu bata motorja, se ponašata s poliranim ohišjem iz nerjavečega jekla s premerom 42 mm in višino 14,45 mm. Številčnica ima tradicionalno dvokompaktno postavitev z dvema števcema ob 9. in 3. uri za ”tekoče” sekunde in 30-minut merjenega časa.

Za kontrast poskrbi bela sekundna steza ob robu številčnice, po kateri teče svetlo rdeči osrednji kazalec kronografa. V enakem rdečem tonu je tudi kazalec na 30-minutni podštevilčnici kronografa. Srebrno obdelani indikatorji ur ter kazalca ur in minut so v sredini napolnjeni z luminiscenčnim materialom. Celota je zelo simetrično oblikovana, saj se od 12 uro nahaja ime blagovne znamke, medtem ko se nižje nad 6 uro nahaja napis »Healey« v izvirni pisavi in pribeležka ​​»70th anniversary«.

Retro dirkalni kronograf poganja avtomatski mehanizem, kaliber FC-397, ki temelji na mehanizmu Sellita SW-510 (klon Valjoux). Slednji je viden skozi hrbtno stran ohišja, kjer se postavlja pozlačen rotor, okrašen z ženevskimi črtami. Razpolaga s klasičnimi specifikacijami in sicer deluje s frekvenco 28.800vph/4Hz, nudi do 48 ur rezerve navitja in vsebuje 25 draguljev. Na robu hrbtne strani ohišja je vgravirana številka omejene izdaje XX/10 ali XX/700.

Frederique Constant Vintage Rally Healey Chronograph Automatic je predstavljen v darilni škatli z miniaturno repliko slavnega dirkalnika NOJ339. Maloprodajna cena tako za eno kot drugo izdajo ure znaša 2.595 evrov. Več informacij o limitiranem motošportnem časomeru dobite pri pooblaščenem prodajalcu Sten Time.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button