NoviceUre

Frederique Constant Runabout Automatic

Riva runabouts so legendarni italijanski leseni čolni, ki s svojo eleganco ustvarjajo podobo 'dolce vita'.

Organizacija Riva Historical Society in Frederique Constant sta partnerja že od leta 2013, za letošnji dogodek Riva Days 2022 pa sta s skupnimi močni pripravila prav posebni izdaji zapestnih ur.

Kolekcija Runabout je pri švicarskem proizvajalcu bila leta 2019 z namenom obeležitve razcveta slavnih italijanskih čolničkov. Sveža modela imata premer ohišja 42 mm in višino 11,50 mm ter sta vodotesna do 50 metrov. Uri sta na voljo v dveh ohišjih in sicer iz nerjavečega jekla ter variacije, kjer je jeklo prevlečeno z rožnatim zlatom. Številčnica se v osredjem predelu ponaša s Clous de Paris oziroma giljoširanim vzorcem žebljičkov, vtisnjen na srebrno ozadje pri različici z rožnatim ohišjem ter na črno ozadje pri izdaji iz nerjavečega jekla.

Velike arabske številke v slogu art decoja so nameščene nam mestih 12, 2, 4, 8 in 10 ter se izmenjujejo s podolgovatimi indeksi ur. Vsem je skupno to, da so napolnjeni s svetlečim materialom, kakor tudi urni in minutni kazalec v obliki meča. Izgled dopolnjuje robna minutna steza s petminutnimi oznakami in datumsko okence ob 6. uri. Skozi kristal na hrbtni strani ohišja je moč ozreti avtomatski mehanizem, kaliber FC-303, ki temelji na osnovi Sellite SW200-1 s prilagojenim rotorjem. Opremljen je z dodatkom Incablock proti udarcem, medtem ko bije pri 28.800 alternancah na uro in zagotavlja do 38 ur rezerve navitja.

Frederique Constant Runabout Automatic, prevlečen z rožnatim zlatom, je opremljen z mornarsko modrim paščkom z bež šivi. Variacija iz nerjavečega jekla je opremljena z modro-sivim usnjenim paščkom s svetlo modrimi šivi. Oba modela Runabout sta številčno omejeni izdaji na 888 primerkov. Različica v rožnatem zlatu se prodaja za 1.950 evrov, jekleni varianta pa za 1.650 evrov. Več informacij o naročilu časomerov lahko dobite pri slovenskem zastopniku Sten Time.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button