NoviceUre

Frederique Constant Highlife Chronograph Automatic

Kolekciji Highlife se pridružuje športni kronograf v treh podobah.

Pred dvema letoma predstavljena linija Highlife je v sorazmerno kratkem obdobju postregla z mnogimi zanimivimi komplikacijami. Worldtimer, tourbillon, večni koledar, skeletni Heart Beat in klasičen avtomatik s tremi kazalci, katerim se zdaj pridružuje še dinamično naravnan kronograf.

Identiteta modela Highlife ostaja prepoznavna. 41-milimetrsko ohišje v obliki soda s polmesečnimi fasetami na obeh koncih, vgravirani vzorec na številčnici, ki nakazuje na poldnevnike in vzporednike, podolgovati indikatorji ur in kazalci napolnjeni z luminiscenčnim materialom ter zamenljiva integrirana zapestnica.

Kar je novo za kronografski model je dodatek treh podštevilčnic ob 3., 6. in 9. uri. Novo mesto je dobilo tudi datumsko okno, ki se zdaj nahaja na območju 4:30, medtem ko je desni bok ohišja bogatejši za dva gumba kronografa.

Novi Highlife Chronograph Automatic je na voljo v treh različicah. Dvobarvna belo-modra številčnica v ”panda” slogu v jeklenem ohišju, srebrna številčnica z elementi iz rožnatega zlata v ohišju iz enake kombinacije materialov ter opcija s črno številčnico v jeklenem ohišju.

Avtomatski mehanizem kaliber FC-391 bo moč ozreti skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja. Kronografski mehanizem, ki bazira na modelu Valjoux 7750 in je modificiran s strani La Joux-Perret, se ponaša z zlatim rotorjem ter do 60 urno zalogo energije navitja.

Kaj pa cene? Belo-modri Frederique Constant Highlife Chronograph Automatic je omejena izdaja na 1.888 kosov in se prodaja za 3.295 evrov. Dvobarvni model v kombinaciji rožnatega zlata je na voljo za 3.295 evrov, medtem ko se različica s črno številčnico v kovinskem ohišju ceni na 2.995 evrov.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button