NoviceUre

Frederique Constant Classics Heart Beat Manufacture

Klasično elegantna številčnica z novimi kazalci v kompaktnejšem ohišju.

Frederique Constant na letošnjih ”ženevskih dnevih ur” razkriva model Classics Heart Beat Manufacture v dveh omejenih različicah, in sicer v rožnatem zlatu (93 kosov) in iz nerjavečega jekla (930 kosov).

Ta prepoznavni model ženevske znamke, ki ga odlikuje znamenita zaslonka »Heart Beat« ob 6. uri, je bil tudi prvi časomer opremljen s hišnim mehanizmom. Ob predstavitvi leta 2004 je kaliber FC-910 Heart Beat Manufacture veljal za ročno navijalnega, medtem ko je zaslonka »Heart Beat«, že od leta 1994 prepoznavni znak blagovne znamke Frederique Constant.

Za leto 2022 je Frederique Constant omenjenemu elegantnemu časomeru dal nov videz, pri čemer se je odrekel predhodni obliki “vejice” pri zaslonki ob 6. uri v korist kroga. Prav tako so novost rimske številke ter železniški tiri minute skale ob robu emajlirane številčnice, ki skupaj ustvarijo zelo klasičen videz ure.

Ohranila se je čebulna krona, preko katere se upravlja hišni avtomatski mehanizem v središču ohišja. Gre za kaliber FC-930-3, razvit in sestavljen v delavnici Frederique Constant v Ženevi. Njegovo fino perlažo in črte Côtes de Genève lahko občudujete skozi zadnjo stran ohišja, prekrito s safirnim kristalom.

Frederique Constant Classics Heart Beat Manufacture je v omejeni izdaji iz nerjavečega jekla na voljo za 4.390 evrov, medtem ko je cena različice iz rožnatega zlata postavljena na 17.990 evrov. Obe referenčni številki bosta v prodajne vitrine prišla v letošnjem decembru.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button