NoviceUre

Frederique Constant Classics Carrée Automatic

... ker imajo pravokotne elegantne ure svojevrsten čar.

Zapestna ura Classics Carrée je luč sveta ugledala leta 2003, vse od takrat pa se je predstavila v več iteracijah, denimo v izdaji XL in delno skeletni ”open-heart”. Za leto 2022 Frederique Constant predstavlja prečiščen model, brez rimskih številk ali značilnih izrezov ”open-heart”.

Nova številčnica ima fasetirane indekse v kombinaciji z urnimi in minutnimi kazalci v slogu Dauphine. Lakiran zunanji del številčnice se lesketa v stilu sončnih žarkov, medtem ko se osrednji del, ki ga ločuje grafika tirnic, ponaša z vzorcem giljoše. Zbirki se pridružujejo trije novi modeli in sicer izdaja v kombinaciji poliranega kovinskega ohišja in srebrne številčnice, model z enakim ohišjem a mornarsko modro številčnico ter ohišje iz pozlačenega jekla s številčnico v barvi šampanjca.

Pravokotno ohišje meri 30,40 mm v širino, 33,30 mm v dolžino in 9,71 mm v višino. Tekoče linije dopolnjuje nagubana krona na desni strani ohišja, medtem ko prozorna hrbtna stran ponuja pogled na avtomatski mehanizem, kaliber FC-303, kar je drugo ime za Sellito SW-200. Ne glede na to, gre za preizkušen avtomatski kaliber, ki deluje pri 4 Hz in ima 38 ur rezerve moči. Prikazuje ure, minute, sekunde in datum, ki se na številčnici nahaja ob 6. uri. Za všečen izgled pa še dodatno poskrbi pozlačen rotor, okrašen z ženevskimi črtami.

Ročna ura Classics Carrée je na voljo na mornarsko modrem, črnem ali rjavem paščku iz telečjega usnja z vtisnjenim vzorcem aligatorjeve kože, h katerim sovpada varnostna zaponka. Priporočena prodajna cena različic iz nerjavečega jekla znaša 1.120 evrov, dočim je za različico z rožnato pozlačenim ohišjem potrebno odšteti vsaj pa 1.430 evrov. Več informacij o ogledu in nakupu elegantne zapestne ure Frederique Constant Classics Carrée lahko dobite pri zastopniku Sten Time.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button