TestiUre

Fossil Space Jam Tune Squad Limited Edition Box Set

Skoraj zagotovo se spomnite filma Space Jam iz leta 1996, v katerem je zaigral Michael Jordan ter kopica Looney Tunes risanih junakov. Po 25. letih se je na platna kinodvoran vrnilo nadaljevanje, v katerem z risanimi junaki zaigra pri mož NBA, LeBron James.

V ta namen so pri Fossilu izdelali tri kolekcije zapestnih ur Space Jam, katerih številčnice krasijo junaki filma Space Jam: A New Legacy. Od celotnega proizvajalčevega nabora najbolj izstopa ravno tale limitirana izdaja ”Tune Squad Box Set”, ki šteje zgolj 75 primerkov. Nemudoma je ujela moje oko, saj je bistvo kompleta skrito očem.

Odpiranje Fossil Space Jam Tune Squad Limited Edition Box Set je svojevrstno veselje. Najprej pozdravi velika črna škatla s poslikavo košarkarskega igrišča in pripisom ” Limited Edition” na sprednji stranici. Dvig pokrova razkrije organizirano notranjost, kjer ne gre spregledati toplega nagovora iz filma: ”Welcome to the Jam!”.

V sistematičnih predalčkih od leve proti desni najdemo zapestno uro s kovinskim ohišjem premera 42 mm, katere številčnica je animirana (svetlobni odboj) z junaki iz filma Space Jam. Uro žene kvarčni mehanizem, kar pomeni, da ste vsaj za naslednji dve leti brez skrbi okoli pomanjkanja energije. Hrbtna stran ure se ponaša z gravuro Space Jam, medtem ko je ohišje vodotesno do 100 m. Še ena poglavitna stvar – ohišje omogoča hitro menjavo paščkov širine 22 mm, s katerimi še dodatno začinite časomer.

Poleg nameščenega črnega usnjenega paščka, so na razpolago vsaj tri priložene opcije, ki si sledijo vzdolž škatle. Moder z oranžnim detajlom reprezentira LeBron Jamesa, kosmat pašček odet v sive kocine imitira Bugs Bunnya, dočim črn tekstilni pašček z oranžno obrobo ponazarja Daffy Ducka. Na skrajnem desnem koncu škatle najdemo kovinsko ploščo z zaporedno številko serije, obesek ”zajčka dolgouščka” ter kovani emblem Space Jam.

A to še ni vse. Za nameček se v veliki škatli pod ”pladnjem” z uro, paški ter dodatki, nahajajo še figure akterjev. Le-te je vredno kdaj pa kdaj postaviti na igrišče, ter si jih pobližje ogledati, saj so neverjetno detajlirani. Vsaka figura v svojem podstavku skriva še štampiljko, kar vsekakor prebudi notranjega mulca.

Takšen izjemen, predvsem pa unikaten set Fossil Space Jam Tune Squad Limited Edition Box Set vas bo stal 519 evrov ali bolje zapisano, vas bi lahko stal samo 519 evrov, saj je vseh 75 kosov že razprodanih. In najverjetneje je to tudi bila najnižja cena igrivega kompleta. Saj veste, kako tečejo stvari pri butičnih zadevah, sploh pa v urarskem svetu …

Rocco
foto: caranduser.com

SPECIFIKACIJE – Fossil Space Jam Tune Squad Limited Edition Box Set

Ohišje 42 mm premer; jekleno ohišje; 100 m vodotesnost
Številčnica Animirana številčnica
Mehanizem kvarčni mehanizem
Pas črn usnjeni; 22 mm
Referenčna številka LE1128SET
Cena 519 €

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button