NoviceUre

Doxa Army

Izdaja za vse, ki ste izviseli pri nakupu omejene jubilejne serije.

Pred nekaj meseci je Doxa predstavila omejeno izdajo jubilejnega modela Army, ki se je nanašal na originalno potapljaško uro iz leta 1969. Zdaj proizvajalec iz Biela na trg pošilja še eno vojaško verzijo, a to pot količina ni številčno omejena.

Atributi vsestransko uporabne ure ostajajo enaki tudi v sveži izdaji. Zasnova temelji na hišnem modelu SUB300, kar pomeni, da ima kovinsko ohišje premer 42,5 mm in je odporno na tlak do 30 barov. Za pogon kazalcev skrbi avtomatski mehanizem s certifikatom natančnosti COSC, ki se ponaša z 38-urno zalogo energije navitja.

Številčnica Doxe Army v tokratni številčno neomejeni kovinski izdaji ostaja nespremenjena od keramične izdaje. Peščeno podlago dopolnjuje robna grafika, z značilno teksturo izmenjajočih se minutnih indikatorjev v črni ter urnih v peščeni barvi. Ob 3. uri se nahaja diskretno datumsko okno, ob 10. logotip znamke ter vojaški emblem med 4. in 5. uro.

Tisto kar je novo, je enosmerno vrteča luneta. Na voljo je v dveh kombinacijah in sicer kovinska s črnim keramičnim insertom ter bronasta z zelenim vstavkom 60-minutne skale. Uporaba brona je za Doxo premierna, saj ga doslej pri svojih časomerih še niso uporabili. Ali je to napoved prihoda bronaste izdaje?

Ob vsem naštetem so v značilnem slogu blagovne znamke na voljo še številne možnosti paščkov in zapestnic, najlepša pa je značilna Doxina zapestnica iz nerjavečega jekla “beads of rice”. Ostale možnosti so črni ali lovsko zeleni gumijasti FKM pašček, ki se ujema z barvami keramične lunete, za nameček pa bo k vsakemu kompletu dodan še barvit kamuflažni ”nato” pašček.

Še cene. Od 2.050 do 2.290 evrov, odvisno od izbrane lunete oziroma paščka. Vsekakor pa interesentom priporočam, da se postavite v vrsto, preden se uveljavi čakalna lista.

Rocco
foto: Doxa

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button