NoviceUre

Dodatek zapestnice na kolekciji Breguet Type XX / Type 20

Priljubljena poletna izbira z mikro nastavitvijo.

Lansko poletje je manufaktura predstavila popolnoma novo kolekcijo Type XX / Type 20. Zdaj se kot možnosti dodajata kovinska zapestnica ter ”nato” paščki.

Znamka kočno gre korak s časom in daje kupcem vsaj delček tistega, kar si želijo. Kovinske zapestnice so trenutno zelo priljubljena izbira, medtem ko celotno zgodbo začinijo variacije ”nato” paščkov. V kolikor ste pomislili, da boste vse skupaj preprosto menjali s sistemom hitre menjave, se pri Breguetu poslužujejo klasike na vzemti. Posledično je potrebno v roke vzeti orodje, ter se kot pravi moški lotiti menjave. Resnici na ljubo, je v tem tudi nekaj romantike.

Kar se tiče ostalih tehnikalih, ni sprememb. Pomeni, da imata zapestni uri jekleno ohišje z merami 42 mm x 14,1 mm in z dvosmerno vrtljivo luneto. Razlika je le ta, da je pri vojaškem modelu popolnoma ”gola”, medtem ko pri civilnem ponuja 24-urno skalo kot možnost preračuna drugega časovnega pasa.

Tip 20 in tip XX imata nov avtomatski mehanizem, kaliber 728 za civilno različico in kaliber 7281 za vojaško različico. Vsak mehanizem ima stebričasto kolo, navpično sklopko, deluje s frekvenco 5 Hz in ponuja kronografsko funkcijo flyback ter 60-urno rezervo energije navitja.

Breguet za eno ali drugo varianto na zapestnici zahteva vsaj 22 tisočakov. Več informacij o posameznem modelu in nakupu lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breguet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button