UreZanimivosti

dLipe: Prostorska rešitev za sladke urarske skrbi

Heksagonski usnjeni zavitek za razkazovanje in shranjevanje zapestnih dragocenosti.

Sleherni ljubitelj urarstva v enem trenutku pride do točke, ko mu razstavljene originalne škatle časomerov zavzamejo preveč prostora in hkrati otežujejo vsakodnevno kolobarjenje med različnimi ročnimi urami. Rešitev? Nakup kompaktne namenske shrambe.

V tej točki sem se nedavno znašel tudi sam, zato sem začel z iskanjem rešitev. Enostavno sem se naveličal jutranjega brskanja po predalu omare in prestavljanja škatel, pazljivega rokovanja ter vnovičnega pospravljanja ure ob koncu dneva. Če k temu prištejem še malce navezanosti in ekonomije, je rešitev ”prostorske” stiske neizogibna. Ampak, kaj izbrati in kje iskati? Ponudbe je veliko, ko enkrat ” skočimo v zajčjo luknjo” dodatkov za prestižne ure.

Svetujem, da najprej razčistite pri sebi, katere vrste shrambo želite. Ali je to zavitek (ang. watch roll), škatla, stojalo … ter katerim uram želite nameniti drugi dom? Sam sem se nemudoma ogrel za ”role”, ker so praktične in zelo všečne. Vendar, zgodba se je na tem mestu šele začela. Namreč, ob številnih proizvajalcih, so sami zavitki še različnih oblik, materialov, barv in nudijo n-prostorčkov za hrambo. Ena, dve, tri, štiri, tudi za šest ur dolg usnjeni zavitek sem našel na svetovnem spletu.

V mojem ožjem naboru so bile štiri ure in tri variacije. Zavitek za vse štiri ure, manjši zavitek z dvema mestoma za uri iste znamke ter zavitek za tri zapestne ure pilotskega tipa. In ker so v življenju najboljše stvari tri, sem se odločil za zadnjo kombinacijo. No, v bistvu, če sem iskren, sem naletel na čudovite role, ki so me kupile zaradi dveh stvari – šesterokotne oblike in rjavo-olivne barvne kombinacije. Nemudoma sem si v ”šatulji” vizualiziral svojo letalsko kolekcijo.

Dobrih 300 evrov želijo za takšen zavitek pri švedskem podjetju dLipe, in da vam takoj odgovorim na vprašanje, jih ta odtehta. Pa ne zaradi tega, ker je zavitek za ure postal domovanje dela moje kolekcije, ampak ker je v prvi vrsti produkt izredno lepo izdelan. Končna obdelava je na visokem nivoju, prav tako izbrani materiali, ki so izredno prijetni na otip. Dopade se mi sistem vstavljanja ure v zavitek, saj blazina kot po tračnicah zdrsi na svoje mesto. Preprosto in enostavno, predvsem pa se v praksi obnese bolje kot denimo nedavno preizkušen sistem na kovice.

Še ena pozitivna stran blazinice. Ta je široka dobrih 5 centimetrov, kar pomeni, da se nanjo dobro uleže tudi zajetnejša ura kakršna je IWC Big Pilot. Poleg tega pa se blazinica, zaradi svoje M oblike stisne, ter s tem omogoči namestitev ure brez da bi bilo potrebno raztegniti zapestnico ali odpeti usnjeni pašček.

Minimalni, a pomemben detajl, so visoke stranice med mesti hrambe, ki preprečujejo, da bi se ure drgnile med sabo na kakršni koli način. Verjamem pa, da bo še kdo drug pozdravil posrečeno zasnovo odpiranja zavitka, ki se razpre v nekakšen krajši mehak pladenj, primeren za odlaganje in razkazovanje časomerov.

Skratka, s tem zavitkom sem pridobil kar nekaj prostora v omari, saj v dolžino meri 21.5 cm, širino 9.3 cm in višino 8.6 cm, kar je polovični volumen originalne škatle modela IWC Big Pilot. Poleg tega pa se s takšno rolo brez oklevanja podaš na potovanje, le repertoar zapestnih ur je potrebno premišljeno izbrati glede na končno destinacijo.

Več o ponudbi artiklov podjetja dLipe si lahko ogledate na tej povezavi njihove spletne trgovine.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button