NoviceUre

Diskretna osvežitev IWC Pilot’s Watch Chronograph 43

Hišni mehanizem, boljša vodotesnost ter možnost samostojne menjave paščkov.

Manufaktura iz Schaffhausna je v svoj katalog dodala posodobljeni, dimenzijsko večji, model pilotskega kronografa. Ta se oblikovno nanaša na predhodnika, vendar vsebuje elemente, ki bodo ljubitelje znamke prepričali v ponoven nakup.

Markantno kovinsko ohišje, s poliranimi in brušenimi površinami ter dolgimi ušesi, v premeru ohranja 43 milimetrov. Nekoliko se je znižala višina ohišja zavoljo novega zaključka hrbtne strani, kjer se zdaj nahaja safirni kristal (kljub temu se je vodotesnost ure povečala iz dosedanjih 60 m na 100 m), ki omogoča vpogled na sveže vstavljeni hišni mehanizem, kaliber 69385. Avtomatski kronografski mehanizem, sestavljen iz 231 komponent ter 33 draguljev, tiktaka z 28.000 alternancami na uro in premore shraniti do 46 ur rezerve energije navitja.

Opazite razliko? Levo večji model s premerom 43 mm, desno manjši z 41 mm premera.

Zaradi novega mehanizma je na številčnici prišlo do zamenjave pozicij manjših številčnic. Po novem se števec sekund ne nahaja več ob 9. uri, ampak ob 6. uri, kakor je to že v veljavi pri manjšem modelu. Skupaj s funkcijo se je prestavil tudi značilen rdeči kazalec. No, posebnost osvežene izdaje za leto 2022 pa uvaja še načelo, da bosta pri vseh barvnih kombinacijah številčnic okenca dneva in datuma imela belo barvno podlago.

Sprva bo moč izbirati med tremi barvami številčnic. Modro in zeleno, ki se ponašata z efektom sončnih žarkov, medtem ko je črna številčnica matirana. Novost je še uvedba sistema za hitro individualno menjavo paščkov EasX-Change, kateri v nabor prinaša širok spekter usnjenih, gumiranih in tekstilnih paščkov. Manjkala ne bo niti kovinska zapestnica.

Nove pilotske ure s premerom 43 mm so že na voljo v butikih ter na spletnem mestu proizvajalca in sicer po ceni 7.700 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button