NoviceUre

Diamantna kolekcija Omega Speedmaster 38

Damski pogled na enega najbolj prepoznavnih kronografov.

Omegina kolekcija Speedmaster 38, predstavljena leta 2017, je ena od številnih linij markatnega kronografa, ki ponuja drugačen pogled na uro, katero mnogi povezujejo samo s pristankom na Luni. Za leto 2024 je znamka razširila zbirko z 8 različicami Speedmaster 38 z diamanti, in sicer dvema iz 18k zlata Sedna, dvema iz 18k zlata Moonshine ter štirimi iz nerjavečega jekla.

Ne glede na material, 38-milimetrska ohišja v debelino merijo 14,7 mm in imajo 45 mm razdaljo med med ušesi. Lunete so ”tlakovane” z 52 diamanti (približno 1,5 karata), medtem ko krono vsebuje 1 diamant. Čeprav dvomim, da bo kdo to uro s sabo vzel v bazen, je ohišje vodotesno do 100 metrov globine.

Modeli Sedna Gold (Omegino hišno rožnato zlato) so združeni z rjavimi PVD številčnicami, ki jih prekinjajo vodoravne ovalne podštevilčnice s srebrno prevleko. Po drugi strani pa so modeli Moonshine Gold (Omegino hišno bledo rumeno zlato) kombinirani z zelenimi PVD številčnicami ter srebrnimi podštevilčnicami. Modeli iz nerjavečega jekla so na voljo v obeh barvah številčnice, uskladiti pa jih je mogoče z zapestnico oziroma usnjenim paščkom.

Trio ovalnih števcev, nameščenih na mestih indikatorjev ur 3, 6 in 9 na številčnici, je okrašen z diamantnimi robovi, ki še bolj poudarjajo izrazito obliko. Kot navajajo pri Omegi, so ovalne številčnice izposojene iz starinskih modelov De Ville. 12-urni števec kronografa ob 6. uri je rezerviran za mesto datumskega okna, ki je prav tako ovalne oblike, vendar postavljen navpično.

Hrbtne strani ohišij novih diamantnih ročnih ur Speedmaster 38 so zaključene s simboličnim medaljonom morskega konjička ter ščitijo kronografske mehanizme kalibra 3330 znotraj ohišja. Čeprav je Caliber 3300 izpeljan iz avtomatskega mehanizma Longines, Caliber L688.2 (ki temelji na ETA A08.L01), se ponaša s koaksialnim izhodom ter uravnotežno vzmetjo iz silicija Si14. Omegin Caliber 3300 s certifikatom kronometra deluje pri 28.800 alternancah na uro ter zagotavlja do 52 ur rezerve energije navitja.

Z diamanti na lunetah, podštevilčnicah in kronah ter z možnostjo kombinacij ohišij in zapestnic iz plemenitih kovin so to nedvomno super modne izvedbe kronografa Speedmaster, ki povrhu nosijo etikete s ceno, ki to tudi dokazujejo.

Diamantne ure Speedmaster 38 iz nerjavečega jekla se pričnejo pri dobrih 17.400 evrih v kombinaciji z usnjenim paščkom. Cena za Speedmaster 38 z zlatim ohišjem Sedna ali Moonshine je nastavljena na 34.000 evrov, v primeru da se odločite za usnjeni pašček ter 46.400 evrov za ujemajočo se zapestnico iz zlata. Za več informacij vabljeni, da obiščene Omegin butik v centru Ljubljane.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button