NoviceUre

Delma Continental Pulsometer

Arhivska obuditev kronografa s tremi merilnimi skalami.

Delma je družinska blagovna znamka s sedežem v Lengnauu v Švici, s solidnimi izkušnjami na področju robustnih športnih ur, prilagojenih za dirkanje, letalstvo in potapljanje.

Zbirka Continental Chronograph se vrača v obdobje robustnih dirkalnih kronografov iz 1960-ih, kateri se zdaj pridružuje različica Pulsometer s tremi merilnimi skalami ter bicompax postavitvijo podštevilčnic. Novi Continental Pulsometer je na voljo v ohišju iz nerjavečega jekla s premerom 42 mm in debelino 15,2 mm.

Polirani gumbi kronografa v obliki ”batov” poudarjajo vintage duh, medtem ko ozka poševna brušena luneta objema številčnico s klasično bicompax postavitvijo. Gravirana krona se s privitjem navzdol pritisne ob ohišje, da zagotovi 100 m vodotesnosti.

Ročna ura Delma Continental Pulsometer je dobavljena s 7-člensko zapestnico iz nerjavečega jekla z brušenimi ter poliranimi površinami, ki jo navdihuje dizajn šestdesetih let prejšnjega stoletja. Druga možnost pa je siv ali črn ročno izdelan italijanski usnjeni pašček.

Medtem ko ima Continental Automatic klasično tahimetrsko lestvico na poševni notranji prirobnici, izdaja Continental Pulsometer v nabor dodaja skalo telemeter in pulzometer. S tahimetrično skalo je moč meriti hitrost na nastavljeni razdalji, telemeterična se za izračun razdalje zanaša na vidni oziroma slišni dogodek, medtem ko rdeča skala pulzometra služi za merjenje srčnega utripa.

Predstavljena izdaja Continentala opušča klišejske kronografske številčnice tipa panda ali obrnjene, saj se namesto tega uporabljajo elegantnejše številčnice, brušene v srebrni ali črni barvi. Vgradnja dveh dodatnih lestvic na številčnico pomeni, da je na številčnici manj prostora za funkcije. Posledično se zdi, da so števci nekoliko manjši, več urnih indeksov pa je bilo skrajšanih ali izločenih. Okence z datumom je ohranilo svoj položaj ob 6. uri.

Uro poganja avtomatski mehanizem Sellita, kaliber SW510 s prilagojenim rotorjem Delma. To je bicompax kronografski mehanizem s 27 dragulji, frekvenco delovanja 28.800 vph (4 Hz) in 48-urno rezervo energije navitja. Delma Continental Pulsometer je del stalne zbirke švicarske blagovne znamke in je na voljo za 2.600 evrov, v kolikor izberete model na jekleni zapestnici oziroma 2.550 evrov, če se odločite za izbiro usnjenega paščka.

Rocco
foto: Delma

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button