NoviceUre

Chopard Alpine Eagle Flying Tourbillon

Ženevski pečat perfekcije.

Manufaktura Chopard si je v svojem 26-letnem obstoju ​​prislužila sloves izdelovalca umetniških (metiers d’art) zapestnih kreacij visoke horologije (haute horology).

V njihovem prizadevanju, da bi dosegli mehansko in estetsko mojstrstvo, je manjkalo le eno priznanje, tisto, ki predstavlja popolnost: Poinçon de Genève. Prvič je ta slavni ženevski pečat prejela nova izdaja v kolekciji Alpine Eagle model Flying Tourbillon.

Chopardova kolekcija Alpine Eagle brez sramu parira najboljšim športno elegantnim uram, kot sta denimo Royal Oak ali Nautilus, zahvaljujoč markantnemu dizajnu s široko luneto ter industrijskemu priokusu 80. let prejšnjega stoletja. Ura je bila prvotno predstavljena leta 2019 in je bila pozneje posodobljena z različnimi zapleti, materiali in velikostnimi možnostmi.

Predstavljeni Alpine Eagle Floating Tourbillon se predstavlja v ohišju s premerom 41 mm, narejenem iz ekskluzivnega svetlega jekla. Modra številčnica ima za kolekcijo tipično radialno teksturo, ki jo navdihuje šarenica orla – od tod izvor imena, medtem ko se naziv modre barve Aletsch, nanaša na ime ledenika v Švici. Vendar, nič od naštetega ni osrednja točka. To prevzema ”leteči tourbillon” ob 6. uri.

Tourbillon je del avtomatskega hišnega mehanizma, kalibra L.U.C 96.24-L. Osupljiv kos horologije z mikrorotorjem, nudi do 65-urno zalogo energije in postreže z obdelavo Côtes de Genève ter certifikatom kronometra COSC. Vse našteto pomeni, da je časomer tako lep kot mehansko odličen, kar sta dve glavni merili za doseg certifikata Poinçon de Genève. To je prvi Alpine Eagle, ki je prejel legendarni pečat odličnosti iz Ženeve, duhovnega doma urarstva. Žal pa ta visok status pomeni, da je cena ura razkrita zgolj potencialnim strankam.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button