NoviceUre

Chopard Alpine Eagle Cadence 8HF Titanium

Omejena izdaja Alpine Eagle, ki jo poganja visokofrekvenčni mehanizem.

Posebne izdaje so v urarskih vodah precej priljubljena reč, saj se proizvajalci ob takšnih priložnosti poigrajo z izbiro materialov, zasnovo številčnic in dodanih tako imenovanih ”easter-eggov”.

V primeru Chopardove omejene izdaje modela Alpine Eagle, je ta poseben dodatek hišni avtomatski mehanizem calibre 01.12-C, ki ga je švicarska znamka razvijala zadnjih 10 let. Njegova posebnost je visoka frekvenca delovanja s kar 8 Hz. Za občutek, večina mehanskih ur tiktaka v območju 2,5 Hz do 4 Hz. Visokofrekvenčni mehanizmi tiktakajo pri 5Hz in več, s čemer se izboljša natančnost in stabilnost mehanizmov. Deluje s 57.600 alternancami na uro (za primerjavo, Zenith El Primero s 36.000), sestavlja ga kar 210 delov, ponaša se s COSC certifikatom ter ponuja 60-urno zalogo energije navitja.

Kot se spodobi, pa se k dobremu mehanizmu, prileže še pompozna zunanjost. Chopard je za to 250-kosovno serijo pripravil poseben tretma, in ohišje premera 41-milimetrov izdelal iz titana, h kateremu sovpada integrirana zapestnica. Zamenjava kovine ustvari drugačno, malo temnejšo, podobo časomera, ki bo zavoljo lastnosti titana, na zapestju precej bolj lahkoten in udoben za nošnjo. Svojevrsten nastop pričara številčnica s sivim galvanskim zaključkom, medtem ko so indikatorji ur premazani z luminiscenčnim materialom.

Za 18.900 evrov, kolikor Chopard zahteva za omejeno izdajo Alpine Eagle Cadence 8HF Titanium, prejmete mehansko dovršeno in elegantno zapestno uro z dizajnerskim pridihom 80. let prejšnjega stoletja.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button