NoviceUre

Certina DS-2 Turning Bezel

Ali veste, kateri proizvajalec je prvi zasnoval vrtljivo luneto?

Mogoče se ime bere smešno, vendar nekoč je bila vrtljiva luneta glavna prodajna točka, toda ko se je pisalo leto 1960, je potapljaška ura z vrtljivo luneto obstajala šele dobrih sedem let. Certina dopolnjuje svoj katalog z moderno retro interpretacijo potapljaške ure, ki prihaja v dveh izvedbah.

Slog sodobne Certine DS-2 je dokaj natančna reprodukcija modela DS-2 iz leta 1968, na katerem tudi temelji nova Certina DS-2 Turning Bezel z nekoliko bolj poudarjeno obliko blazine (ang. cushion). Slednja omogoča vsestransko nošnjo z merami ohišja 42 mm x 41 mm, ki so prijazne do manjših zapestij.

Standardni izdaji Certine DS-2 Turning Bezel sta izdelani iz nerjavečega jekla in imata več možnih kombinacij paščkov. Obe sta opremljeni z zapestnico H-link iz nerjavečega jekla s poliranimi členi, ki poudarjajo luksuzne lastnosti te sicer zelo športne ure. Referenca s temno modro številčnico, z leskom v stilu sončnih žarkov, je možno kombinirati z rjavim usnjenim paščkom, medtem ko ima črni sončno sijoči model pripet pašček iz sive tkanine. Izdaja Sea Turtle Conservancy ne vsebuje le mat črne številčnice z izstopajočim modrim sekundnim kazalcem, ampak se ponaša še z ohišjem iz titana. Kovino z nizko gostoto stilsko dopolnjuje sivo-modri črtasti trak v slogu NATO iz reciklirane oceanske plastike.

Hrbtno stran ohišja vseh treh modelov prekriva safirno steklo, ki poleg navojne krone zagotavlja 200 m vodotesnosti. Predstavljene potapljače poganja avtomatski mehanizem, kalibra Powermatic, ki nudi 80-urno rezervo energije navitja in je opremljen z vzmetjo Nivachron, odporno na magnetna polja.

Kolekcijo Certina DS-2 Turning Bezel si boste lahko pobližje ogledali v butikih Slowatch po Sloveniji, kjer boste lahko izbirali med tremi modeli, zanje pa po potrebno odšteti vsaj 1.110 evrov, v kolikor se odločite za model iz nerjavečega jekla s kovinsko zapestnico, oziroma 1,045 evrov za specialno izdajo iz titana.

Rocco
foto: Certina

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button