NoviceUre

Carrera Chronograph sledi prodajnim trendom

Tag Heuer dodaja zeleno številčnico usklajeno z gumiranim paščkom v dinamično linijo Carrera.

V letu 2020 je portfelj Carrera postal bogatejši za športni kronograf s premerom 44 mm. Zapestna ura s številnimi elementi klasične Carrere, je bila nekakšna moderna interpretacija dirkaške ikone, namenjena mlajši populaciji. Skladno s trendi, Tag Heuer predstavlja v zeleni odtenek odeto referenco.

Mogoče se vam zdi, da ste zeleno barvo že ozrli na tem modelu, in imate popolnoma prav. Ob lansiranju so bile na voljo 4 različice in najmanj popularna je bila ravno tista z ‘olivno’ zeleno številčnico. Ugibamo, da se razlog za to skriva v kovinski luneti, medtem ko so ostale izdaje imele keramičen vstavek, barvno usklajen s številčnico.

Kot že znano je ohišje ure narejeno iz nerjavečega jekla in ima premer 44 milimetrov ter debelino 15 milimetrov. Novost predstavljenega modela je prisotnost keramične lunete v zeleni barvi, z brušenimi površinami v sredini, poliranim zaključkom na robu in belo vgravirano lestvico tahimetra. Za nameček sta barvi lunete in številčnice usklajeni. Na desni strani ohišja se nahaja krona ter gumba za opravljanje kronografa. Ohišje nudi vodotesnost do 100 m, safirni kristal pa prikriva tako številčnico kot hrbtno stran ure, skozi katero lahko ozremo mehanizem.

Številčnica ima, kot že omenjeno, nov zeleni ton. Še ena majhna posodobitev znotraj ‘ciferplata’ je odstranitev napisa »Heuer 02« in »80 ur« ob 6. uri, zaradi česar je zdaj številčnica čistejša. Ostalo je na ravni preostale kolekcije, s postavitvijo podštevilčnic v tricompax stilu, datumskim oknom ob 6. uri ter krožno brušeno teksturo številčnice. Za pogon ure skrbi hišni avtomatski mehanizem, kaliber Heuer 02, ki nudi do 80 ur zaloge energije navitja.

Tag Heuer Carrera Chronograph 44mm Green je že oziroma bo kmalu na voljo za ogled in nakup v najbližjem butiku. Cena zapestne ure zanaša 6.200 evrov v primeru izbire gumijastega paščka ter 6.400 evrov, če izberete kovinsko zapestnico. Več informacij o novem modelu lahko dobite v butiku zastopnika Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button