NoviceUre

Carl F. Bucherer Manero Flyback Green

Linija Manero Flyback Green je postala zelo priljubljena med popotniki z izostrenim občutkom neodvisnost.

Najnovejši član kolekcije, Manero Flyback Green, je prav tako ustvarjen za te neustrašne in radovedne mestne avanturiste in kot že ime pove, je njegova izstopajoča oblikovna značilnost prepričljiva številčnica v olivno zeleni barvi.

Odkar je bila ura Manero Flyback prvič predstavljena leta 2017, se izkazuje za enega najbolj priljubljenih modelov znamke po vsem svetu. Nova različica z olivno zeleno številčnico pa ima nalogo v linijo privabiti še več navdušencev.

Tako kot preostale izvedbe linije, ima tudi ta poleg perforiranih urnih in minutnih kazalcev v obliki lancete, en 30-minutni števec kronografa, dodatno manjšo številčnico za sekunde in prikaz datuma. Zasnova številčnice je zaokrožena s tahimetrično skalo. Ohišje iz nerjavečega jekla v premer meri 43 milimetrov, višina pa znaša 14,45 milimetra. Brušeno polirano ohišje ima na desni strani v vintage stilu zasnovane gumbe kronografa v obliki ‘gobe’, medtem ko se nad številčnico razprostira dvojno kupolasto safirno steklo z antirefleksnim premazom.

Sodobna ura se ponaša s kronografom s funkcijo flyback, kar pomeni, da lahko uporabnik preskoči korake ustavljanja in ponovnega zagona kazalca kronografa in namesto tega neposredno ponastavi merjenje časa, medtem ko kazalec kronografa skoči na nič in se merjenje časa začne znova.

Mehanizem, ki omogoča da kazalec kronografskih sekund nemudoma ‘odleti’ v svoj začetni položaj, je možno ozreti skozi safirni kristal zadnje strani ohišja. Hišni avtomatski mehanizem CFB 1970 ponuja 42-urno rezervo moči.

Manero Flyback Green je predstavljen na olivno zelenem tekstilnem paščku in je vodotesen do 30 m.  Privlačna ura, ki barvno subtilno povezuje sobivanje z naravo, je lahko vaša že za 5.500 evrov. Več informacij o samem modelu najdete na spletnem mestu proizvajalca Carl F. Bucherer.

Rocco
foto: Carl F. Bucherer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button