NoviceUre

Bremont MB Savanna

Ura, ki prestane sile letalskega katapultnega sedeža.

Bremont predstavlja vzdržljiv časomer MB Savanna, ustvarjen v navezi s podjetjem Martin Baker, katero že 70 let snuje varnostne rešitve na področju letalstva.

Najbolj znana tehnična rešitev je katapultni sedež, ki je s strani podjetja Martin Baker nameščen v 70-odstotkih svetovnih vojaških letal in je do danes rešil že več kot 7.000 življenj pilotov. Podjetji sta se simbolično združili leta 2007, in od takrat v tandemu ustvarjata ene najbolj vzdržljivih pilotskih ur.

Slednje pomeni, da ure poleg ”laboratorijskih” testov, prestanejo tudi izstrelitev pilota iz letala. Večkrat. Poleg tega more zapestna ura ”preživeti” še ekstremne temperaturne pogoje (-40°C do +40°C), vibracije, izpostavljenost soli in megli v razmerju 6-mesečni odpravi na krovu letala, višinsko razliko ter prenesti udarce do 18 G.

Model Savanna, obdan v puščavsko barvo savane, ima 43-milimetrsko ohišje iz titana razreda 5 z zaščitno, taktično prevleko ter kovinsko številčnico v barvi peska in pašček iz kavčuka v sovpadajočem odtenku. Na desni strani ohišja se nahajata dve narezani kroni za nastavitev časa in notranje vrtljive lunete. Mehanizem je nameščen na poseben nosilec, ki ga ščiti pred ekstremnimi silami. Le ta je samodejnega tipa, kaliber BE-36AE s kronometričnim cerfitikatom.

Partnerstvo ter uspešno opravljene teste povzema rumeno siva zanka na koncu, ki ponazarja ročaj za proženje katapultnega sedeža. Visoko vzdržljiv Bremont MB Savanna je ocenjen na 5.285 evrov.

Rocco
foto: Bremont

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button