NoviceUre

Breitlingovi kronografi v čast aviatorstvu

Breitling predstavlja pomanjšano linijo Classic AVI Chronograph 42, ki se ji pridružujeta še posebni izdaji Super AVI in Vintage Re-Edition.

Švicarska blagovna znamka Breitling je lansirala popolnoma osveženo kolekcijo letalskih kronografov. Novitete zajemajo pet novih zapestnih ur, ki jih navdihujejo štiri legendarna vojaška letala iz štiridesetih let prejšnjega stoletja, izdajo iz keramike ter moderno interpretacijo iz leta 1964.

Tematsko se ure Classic AVI Chronograph 42 naslanjajo na modele predstavljene v letu 2021. Slednji so imeli ohišje premera 46 mm, te nove pa imajo bolj nosljivo dimenzijo s premerom 42 mm. V grobem so na voljo enake različice in sicer iz nerjavečega jekla ali 18K rožnatega zlata. Ure, ki se kljub pilotski zasnovi ponašajo s 100 metrov vodotesnosti, imajo zaprto hrbtno stran z gravuro dotičnega modela letala. Sprememba se je zgodila v notranjosti, kjer je Breitlingov kaliber B04, zamenjal kaliber 23, ki za razliko od večjega brata ni prestal COSC certifikacije in namesto 70 ur zaloge energije, nudi le 48 ur.

Classic AVI Chronograph Curtiss Warhawk

Pet časomerov kolekcije boste med sabo ločili po vizualnih značilnostih. P-51 Mustang ima v obeh različicah črno številčnico – model z ohišjem iz rožnatega zlata objema črn usnjeni pas oziroma zapestnica iz rožnatega zlata, medtem ko kovinsko ohišje rjavi pašček z belimi šivi. Vought F4U Corsair vsebuje lepo modro številčnico. Curtiss Warhawk se ponaša s kaki odtenkom, ki ga dopolnjujejo bele podštevilčnice, podoben kontrast, le da na črni podlagi, pa ima tudi Havilland Mosquito.

Super AVI “Mosquito Night Fighter”

Če vam zgornje izdaje niso všeč, pa Breitling predstavlja tudi dve novi uri iz linij Super AVI in AVI Co-Pilot. Prvi je črni keramični Super AVI “Mosquito Night Fighter”, ki v premer meri 46 mm. Za pogan skrbi kaliber B04 s certifikatom COSC, ki ima 70 ur rezerve energije navitja. Za nameček se kronograf ponaša z zadnjo stranjo ohišja iz titana ter safirja.

AVI Ref. 765 1964 Re-Edition

Zadnji med novo predstavljenimi modeli pa je AVI Ref. 765 1964 Re-Edition, poenostavljen kronograf s številčnico v  obrnjenem panda stilu in ohišjem iz črnega amorfnega diamanta podobnega ogljiku (ADLC) z jekleno luneto. Uro poganja ročno navijalni hišni mehanizem, kaliber B09, ki zagotavlja 70 ur rezerve energije navitja.

Predstavljeni pilotski modeli znamke Breitling bodo kmalu na ogled v butiku Slowatch 1991 v Ljubljani. Cene za modele Classic AVI se začnejo pri 5.800 evrih in se dvignejo na 6.100 evrov za model F4U Corsair (na jekleni zapestnici). Super AVI B04 Mosquito Night Fighter ima maloprodajno ceno 11.950 evrov, medtem ko se na 164 primerkov limitiran AVI Ref. 765 1964 Re-Edition ceni na 8.300 evrov.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button