NoviceUre

Breitling Top Time Triumph Chronograph

Dvigovanje obratov v novem partnerstvu.

Breitling vrača duh ‘cafe racerja’ iz šestdesetih let prejšnjega stoletja z izdajo kronografa, ki je del novega partnerstva z British Triumph Motorcycles.

Zapestna ura, imenovana Top Time Triumph Chronograph, črpa navdih iz ‘cafe racerjev’, vrste športnih motociklov, ki izvirajo iz začetka ter sredine 60. let prejšnjega stoletja, popularni pa so najbolj bili v Londonu. Standardne serijske motocikle so lastniki spremenili in optimizirali za hitre vožnje na kratkih razdaljah, načeloma od ene kavarne do druge, od tod tudi ime.

Posledično se je švicarski specialist za kronografe, Willy Breitling, odločil ujeti to hitrostno usmerjeno subkulturo s posebno izdajo v liniji Top Time, ki združuje privlačen retro slog z najsodobnejšimi dodatki Breitling Chronométrie.

Za debi sodelovanja med znamkama je Breitling predstavil kronograf Top Time Triumph z značilnim brušenim zaključkom številčnice v motivu metuljčka, ki so zbiratelji že žargonsko poimenovali »številčnica Zorro«. Triumph po drugi strani lansira 270 motociklov Speed ​​Twin Breitling Limited Edition, katerih kupci imajo privilegirano priložnost kupiti posebno lastniško različico Top Time Triumpha. Slednjim bo Breitling na hrbtno stran ohišja vgraviral številko šasije motocikla.

Tako ura kot motor se ponašata z ledeno-modro barvno kombinacijo s črnimi dodatki. Ta posebna barva je poklon modremu Triumph Thunderbird 6T iz leta 1951 in redki, modri barvi Breitling Top Time ref. 815 iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Ohišje iz nerjavečega jekla ima premer 41 mm in vsebuje Breitlingov kaliber 23, kronometer s certifikatom COSC, ki temelji na mehanizmu ETA Valjoux 7753, in je pritrjen na dirkalno (z luknjicami) teksturiran pašček iz telečjega usnja. Cena je nastavljena na 5.500 ameriških dolarjev.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button