NoviceUre

Breitling Navitimer v barvah American Airlines

Specialen Navitimer v poklon letalskemu prevozniku.

Breitling je obelodanil novo limitirano izdajo modela Navitimer, ki tokrat nosi barvno podobo letalske družbe American Airlines.

V lanskem letu je Breitling v slogi svojih ”Capsule” izdaj, predstavil tri posebne edicije Navitimerja, ki se poklanjajo letalskim družbam zlate dobe komercialnih poletov. V pisano zapestno druščino spadajo podjetja Swissair, Pan Am in TWA. Letos se je naboru pridružil še Navitimer American Airlines Edition.

Prepoznavna rdeče-bela in modra barva družbe American Airlines, ki je bila ustanovljena leta 1930 na podlagi združevanja 82 manjših prevoznikov in je danes največja letalska družba na svetu po velikosti flote, doda retro pridih klasični številčnici Navitimerja, enega najbolj znanih pilotskih kronografov na svetu, vse od njegova začetka leta 1952.

43-mm ohišje iz nerjavečega jekla vsebuje Navitimerjevo emblematično dvosmerno okroglo luneto z drsnikom, inovacijo, ki je pilotom v petdesetih letih omogočala, da so z uro naredili ključne izračune letenja. V bistvu so ure v času prvih komercialnih poletov služile kot nekakšen zapestni računalnik. Na tematski številčnici ob 4:30 najdemo prikaz datuma, medtem ko celota z modro podlago ter rdečimi kazalci ustvari podobo loga letalske družbe.

Slednjega je moč ozreti na safirnem steklu hrbtne strani ohišja, pod katerim se skriva že znani hišni avtomatski mehanizem kronografskega tipa, kaliber B01, ki razpolaga s 70-urno rezervo energije in se ponaša s certifikatom natančnosti prikaza časa – COSC.

Breitling ponuja Navitimer American Airlines Edition na rjavem telečjem usnjenem paščku z jekleno zaponko ali z mrežasto zapestnico iz nerjavečega jekla v milanskem slogu. Izdaja na usnjenem paščku je omejena na 75 kosov po ceni 8.650 USD, medtem ko je edicija s kovinsko zapestnico omejena na samo 25 kosov po ceni 9.350 USD. Vseh 100 primerkov Navitimerja bo naprodaj izključno v ZDA.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button