NoviceUre

Breitling Aerospace B70 Orbiter

Specialna izdaja s koškom originalnega balona.

Letos Breitling obeležuje 140. obletnico delovanja, zabava pa se pričenja z nekoliko nepričakovano izdajo modela družine Aerospace.

Poimenovan Aerospace B70 Orbiter, časomer poleg jubileja manufakture, slavi še 25. obletnico zaključka prvega poleta z balonom brez postanka okoli sveta, ki je konec marca leta 1999 pristal v Egiptu. Z oranžno številčnico se poklanja barvi nalona Orbiter 3, za nameček pa gre Aerospace še korak dlje z vključitvijo koščka originalnega balona v ohišje na hrbtni strani.

Breitling Aerospace B70 Orbiter ima 43-milimetrsko ohišje iz titana in je na voljo v kombinaciji z zapestnico iz titana ali gumijastim paščkom. Ker pa se pod safirjem hrbtne strani nahajajo koščki balona gre sklepati, da je zato debelina ohišja Aerospace B70 Orbiter  z 12,95 mm posledično konkretnejša, v primerjavi z 10,8 mm debeline standardne generacije E79363.

Kombinacija analognega in digitalnega prikaza ponuja vse od datuma in drugega časovnega pasu do kronografa s povratnim preletom, časovnika ter alarma. Vse te funkcije so usklajene s parom negativnih LCD zaslonov, ki so vrezani v številčnico, katera ima svetlo oranžno gradientno osnovo in prikazuje logotip misije Orbiter 3 (katere glavni sponzor je bil Breitling).

Večnamenske zmogljivosti predstavljenega časomera temeljijo na Breitling B70, termokompenziranem visoko natančnem mehanizmu SuperQuartz, ki je nov dodatek k liniji Aerospace. Proizvodnja zapestne ure Breitling Aerospace B70 Orbiter ni številčno omejena, jo pa praktično omejuje razpoložljivost dejanskih kosov balona Orbiter 3, ki se uporabljajo v ohišju. Kupci lahko pričakujete maloprodajno ceno 4.450 evrov za izvedbo z gumijastim paščkom ter 4.700 evrov za različico z zapestnico iz titana. Dodatne informacije o uri lahko prejmete v novem butiku Slowatch 1991, ki je odslej na spremenjeni lokaciji v centru Ljubljane.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button