NoviceUre

Breguet obeležuje 220 let tourbillona

Ekskluziven časomer Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Anniversaire 5365 vsebuje vse genijalnosti Abrahama Louisa Bregueta.

Natanko 220 let pozneje se urarska manufaktura Breguet poklanja izumu ustanovitelja Abrahama, s katerim je odprl novo poglavje v horološkem svetu.

Znameniti tourbillon se nahaja v 41 mm ohišju iz rožnatega zlata. Zapestna ura bo izdana v omejeni nakladi 35 primerkov, ker je še en mozaik celotne zgodbe, saj omenjena številka predstavlja število izdelanih ur s komplikacijo tourbillona v času življenja Abrahama-Louisa Bregueta.

Kaj pa je pravzaprav tourbillon? To je posebno vpetje nemirke, ki izniči negativen vpliv gravitacije, s tem pa pripomore k točnosti urnega mehanizma. Leta 1795 ga je izumil urarski genij Abraham Louis Breguet. Izdelava instrumenta je izjemno zapletena, kar znatno vpliva na ceno ure in na njen prestiž.

Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat Anniversaire 5365 postavlja tourbillion na številčnici med 4. in 6. uro. Ponaša se z modro prečko, kar doda malce svežine ter napisom “Brevet No. 157”, kar je oznaka patenta, zamišljenega pred več kot 220 leti.

In kaj je še takšnega na tem časomeru, kar je Breguet doprinesel k urarstvu. Najbolj izstopata Breguetova kazalca ur in minut, odeta v značilno modro barvo z ne sredinsko odprtima konicama ter nedvomno mehanizem avtomatskega navitja, ki v dotičnem premeru s kalibrom 581 premore do 80-ur rezerve energije. Ne manjkajo značilne detajli urarskih mojstrov, kot sta ”Clous de Paris” in ”grain d’orge”.

Cena jubilejnega časomera bo razkrita zgolj potencialnim kupcem, medtem ko si lahko nekaj dejstev o drugih modelih znamke Breguet preberete v tem prispevku z obiska butika Slowatch 1991.

Rocco
foto: Breguet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button