NoviceUre

Big Pilot’s Watch IWC Racing Works

Poklon motošportu.

IWC se poklanja svoji dolgoletni povezavi z motošportom. Po sklenitvi partnerstva z Mercedes-AMG leta 2004, je švicarski proizvajalec luksuznih ur leta 2013 postal tudi uradni partner ekipe Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

IWC se zato pogosto poklanja strasti do motošporta, zato po lanskoletnem kronografu s turkizno zeleno padok tematiko, zdaj predstavlja referenco IW501019, omejeno izdajo »IWC Racing Works«, ki temelji na pravem Big Pilotu (ja, ta velikem) z ohišjem iz titana razreda 5.

Ohišje ohranja klasične dimenzije modela, kar pomeni 46,2 mm premera in 15,4 mm v debeline, medtem ko je površina titana zaključena v matiranem izgledu. Razen posebnosti materiala, so ostale tehnične lastnosti zapestne ure znane – kot je denimo uporaba konveksnega, antirefleksnega safirnega stekla, vijačna krona ter zaprta hrbtna stran ure (tokrat iz titana) v kombinaciji z notranjim ohišjem iz mehkega železa za zaščito proti magnetnim poljem. Novost pa je še za 40 m ‘globljejša’ vodotesnost (100 m).

Big Pilot’s Watch IWC Racing Works se ponaša tudi z novo številčnico. Modra podlaga brušena v stilu sončnih žarkov z diskretnimi oznakami, številkami in stezami v sivi barvi, ki se barvno ujemajo z ohišjem iz titana. Prav tako ne manjka markantna številčnica rezerve energije navitja ob 3. uri in datumsko okno ob 6. uri. Veliki kazalci ter štirje ključni indikatorji ur vsebujejo luminiscenčen material, za boljšo berljivost časa v slabih svetlobnih pogojih. Ura se nosi na teksturiranem usnjenem paščku v modri barvi, ki se zapira z zaponko iz titana.

Znotraj ohišja ni presenečenj, saj se tam nahaja hišni avtomatski mehanizem, kaliber 52110 z dvosmernim navijalnim sistemom Pellaton ter 7-dnevno rezervo energije navitja.

IWC Big Pilot’s Watch IWC Racing Works, referenčna številka IW501019, je omejena izdaja na 500 primerkov. Najprej bo ‘velikega pilota iz titana’ mogoče kupiti izključno v vodilnih butikih blagovne znamke v Zürichu, Dubaju in Šanghaju. Kasneje bo na voljo tudi v izbranih IWC butikih ter na spletu. Še cena? 16.000 evrov zanj terjajo Švicarji.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button