UreZanimivosti

Benedict Cumberbatch v družbi gentlemanskega Jaeger-LeCoultra

Vsestranska zapestna ura s številnimi talenti je kot metafora za londonskega igralca.

Večkrat nagrajeni britanski igralec Benedict Cumberbatch se je pred kratkim mudil na pripravah ob lansiranju omejene izdaje elegantnega Reversa Tribute Nonantieme.

Sherlock Holmes, Doctor Strange in strašni Smaug, so le nekatere vloge svetovno znanega igralca, ki je neke vrste kameleon, saj se s svojo vsestranskostjo in talentom vživi v sleherno vlogo. A precej zanimivo je Benedict v zasebnem življenju konsistenten. Stavi na klasičen stil modernega gentlemana in le redko vzbuja pozornost. To se odraža tudi pri njegovi izbiri časomera.

Kot dolgoletni prijatelj znamke Jaeger-LeCoulte, Benedict okoli zapestja rad ovije elegantnega Reversa. Uro, ki je nekakšen svojevrsten kameleon. Tako kot igralec, tudi ura ne vzbuja pozornosti, kljub temu, da v sebi skriva dih jemajoče komplikacije. Slednje še kako velja za edicijo Tribute Nonantieme, ki na sprednji strani prikazuje čas, datum in lunune mene. A ko ohišje obrnemo okoli osi, se razkrije dramatičen ”obraz” z digitalnim izpisom časa s perfektno detajliranim indikatorjem dneva oziroma noči.

”Fascinirajo me mehansko kompleksne ure, a zame perfektna ura je elegantna ter takšna, ki ”leti pod radarjem”. Reverso Tribute Nonantieme je posebna ravno zaradi tega, saj sprednji del ne vzbuja pozornosti, medtem ko se kompleksnost in vizualna drama razkrije z obratom ohišja. To je čar, ki ga lahko hranim le zase, oziroma ga pokažem, ko to želim” pravi Cumberbatch.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button