NoviceUre

Atelier Holgur Frømand

Sveža definicija žanra potapljaških ur.

Če še niste slišali za znamko Atelier Holgur, razlog tiči v dejstvu, da je ta na horološko obličje prišla šele v letu 2021. Nekaj investitorjev je podprlo idejo o petični potapljaški uri z imenom Frømand, katera naj bi malce zatresla pretežno toga pravila snovanja praktičnih zapestnih ur za potop.

Glede na to, da so lastniki časomerov, ki se z njimi dejansko potapljajo zelo redki, pristop singapurskega podjetja pravzaprav ne preseneča. Zagovarjajo, da je tudi potapljaška ura lahko luksuzna ter da se praktičnost in stil ne nujno izključujeta. Besede prenesene v prakso bo lahko v drugi polovici leta 2023 (takrat je predvidena dobava) najprej izkusilo prvih 100 kupcev, ki bodo za 8.850 evrov prejeli Frømanda z dvema paščkoma iz reciklirane plastike oceanov.

Ohišje konvencionalno drznih linij je narejeno iz titana (Grade 5). V premer meri 40 mm, debelina pa znaša 13,5 mm. Krono na desni strani varujeta integrirana ščitnika, luneta ima 60-minutno skalo z nenavadno graduacijo, skozi safirno hrbtno stran je moč ozreti mehanizem, medtem ko je vodotesnost odmerjena na 300 m. Posebnost je način vpenjanja paščkov, ki ga Atelier Holgur imenuje Hook & Loop sistem.

Čitljivo elegantno črno številčnico prekriva safirni kristal. Pod njih izstopa polžasta tekstura, ki se pojavi tudi na sekundni številčnici ob 6. uri. Kot se za potapljaško uro spodobi, ne manjka lumininiscence, ki se nahaja v belih indikatorjih ur kot kazalcih za ure in minute v obliki meča ter v obrobi sekundne podštevilčnice in kazalca. Celotna številčnica vključno z logotipom Atelier Holgur, je dobro uravnotežena in se lepo prilega dizajnu ohišja, katerega boljša je spodnja polovica.

Od tam je namreč viden krasen avtomatski mehanizem znamke Schwarz-Etienne, kaliber ASE 200. Skeletni mehanizem z obojestransko navijalnim mikrorotorjem sestavlja 198 komponent, deluje z 21.600 alternancami na uro te premore shraniti do 86 ur rezerve energije navitja.

Atelier Holgur je zasnoval izjemno všečno zapestno uro, ki bo na žalost dosegla le 100 zapestij. Nadejamo se le, da bodo Singapurčani dobili zagon ter v letu, ki je pred nami, predstavili naslednji poželjiv časomer.

Rocco
foto: Atelier Holgur

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button