NoviceUre

Alpina Startimer Pilot Heritage

Vintage pridih z ''odbijajočim'' načinom navijanja mehanizma.

Alpina razkriva dve novi omejeni seriji modela Startimer Pilot Heritage Manufacture, ki ju poganja šesti hišni mehanizem, predstavljen v lanskem letu. Limitirani izdaji odlikujeta novi številčnici ter redek mehanizem ”odbijajočega” tipa, katerega navdih je moč občudovati skozi safirno hrbtno stran zapestne ure.

Posebnost predstavljenih modelov je zagotovo koncept navijanja mehanizma, ki temelji na nihajoči uteži kratkega hoda. Namesto, da bi ga navijal običajen rotor, ki se obrača za 360° okoli svoje osi, rotor deluje kot »odbijač« in prepotuje le tretjino razdalje, kjer ga nato povratna vzmet potisne nazaj v nasprotno smer. Genialna kreacija, ki je v času prvih avtomatskih mehanizmov predstavljala izviren način optimizacije navijanja, obenem pa predstavlja ustvarjalnost takratnih urarjev blagovne znamke Alpina.

Prva različica zapestne ure je narejena iz pozlačenega kovinskega ohišja s številčnico v barvi šampanjca, zaradi česar so arabske številke in kazalci zelo lahko berljivi – ključna kakovost za uro, ki je bila prvotno izdelana za pilote. Druga verzija se ponaša z mornarsko modro številčnico v jeklenem ohišju, ki na ohišju premera 42 mm ponavlja enako izmenjavo poliranih in brušenih površin. Ker je številčnica globoke barve, so kazalci in indikatorji ur srebrni, da se ohrani zahtevana čitljivost.

Kot že omenjeno na začetku, Alpini Startimer Pilot Heritage Manufacture poganja hišni avtomatski mehanizem, kaliber AL-709, ki ponuja 38 ur rezerve energije navitja. Njegova nihajoča utež je v celoti vidna skozi safirno hrbtno stran in predstavlja ikonično model s to razliko, da se zdaj utež odbija v odklonu 330°.

Vseh 188 primerkov ene in druge izdaje je že na voljo pri izbranih prodajalcih ur znamke Alpina ter na spletni strani proizvajalca. Cena Alpine Startimer Pilot Heritage Manufacture v kombinaciji s kovinskim ohišjem in modro številčnico znaša 2.850 evrov, medtem ko je pozlačena različica s številčnico v barvi šampanjca 100 evrov dražja.

Rocco
foto: Alpina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button