NoviceUre

Alpina Seastrong Diver 300 Heritage Green

Dostopna in kulska potapljaška ura, navdihnjena po modelu Super Compressor iz 60-ih.

Ko je govora o retro potapljaških urah, skorajda ni boljše interpretacije kot je Alpinin Seastrong Diver 300 Heritage, ki je narejen po vzoru modela 10 Seastrong, prvega ”super kompresorja” znamke. Skozi leta posodobljen časomer še vedno ohranja vintage atribute ter ostaja kul, sploh v tej modno zeleni formaciji.

Sodobni Seastrong Diver 300 Heritage Green poustvarja videz Alpine 10 Seastrong iz šestdesetih let prejšnjega stoletja s posodobljenimi dimenzijami. Jekleno ohišje ima zdaj premer 42 mm z debelino 12,30 mm. Pohvalno je, da s tem ni pretirano velika za današnje standarde, vsekakor pa je večja od izvirnega modela. Luneta in zgornji del ”ušes” so polirani, medtem ko so robovi ohišja brušeni. Na desni strani slednjega se nahajata dve kroni – tista ob 4. uri je za nastavitev časa in navijanje mehanizma. Krona ob 2. uri pa služi za nastavitev notranje vrtljive lunete.

Alpina Seastrong Diver 300 Heritage Green je sodobno izdelana zapestna ura s klasično navojno krono in privitim hrbtnim delom ohišja, kar zagotavlja solidno vodotesnost do 300 m. Za dodajanje vintage videza se nad številčnico razteza ultra kupolasto safirno steklo, kakor tudi originalno vrteča se luneta, podolgovate oznake prepletene s pikami ter arabskimi številkami 15, 30 in 45.

V notranjosti potapljaške ure se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber AL-520, ki temelji na modelu Sellita SW200-1 brez datuma. Deluje s 4Hz in shrani do 38 ur zaloge energije navitja. Za piko na i poskrbi teksturiran pašček iz kavčuka, ki se barvno ujema s številčnico. Nova Alpina Seastrong Diver 300 Heritage Green je na voljo kot del stalne kolekcije in se ceni na 1.495 evrov. Za več podrobnosti in spletna naročila obiščite alpinawatches.com.

Rocco
foto: Alpina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button