NoviceUre

Alpina Seastrong Diver 300 Automatic Calanda

Alpina v znamenju svetovnega dneva oceanov (8. junij) predstavlja svojo prvo uro, ki ima ohišje narejeno iz 100-odstotno recikliranega nerjavečega jekla in recikliran PET pašček. Model Seastrong Diver 300 Automatic Calanda tako oznanja nov korak v okolju prijazni politiki urarske manufakture.

Celotno ohišje še vedno deluje tradicionalno, le da je narejeno iz visokokakovostnega recikliranega jekla Thyssen Krupp. To jeklo je pridobljeno iz razstavljenih ladij, in kot zanimivost so pri Alpini v poklon prvi ladji, ki je zaplula pod švicarsko zastavo 9. aprila 1941, dodelili simbolično ime Calanda. Slednja je bila tudi prva ladja, ki je bila zapisana v švicarskem registru čolnov, Basel pa je bilo njeno domače in registracijsko pristanišče. Leta 1953 je ladja bila razstavljena.

Razen v prihodnost usmerjenega materiala, ura temelji na obstoječih modelih profelja, torej je klasična potapljaška ura v rahlo retro slogu z 42-milimetrskim premerom ohišja v obliki blazine, kratkimi nastavki oziroma ušesi za pas in fiksno luneto s 60-minutno lestvico v pozitivnem reliefu. Z navojno krono in pokritim zadkom ohišja je ura vodotesna do 300 metrov.

Številčnica te Alpina Seastrong Diver 300 Automatic Calanda prav tako igra na retro vibracije in je popolnoma drugačna od izdaj, ki jih najdemo v stalni zbirki. Ima mat črno številčnico z zrnato končno obdelavo in manjšimi, bolj tradicionalnimi nanesenimi indikatorji. Ti so napolnjeni s starim luminiscenčnim materialom radijev SLN, kateri je nanesen na kazalce. V notranjosti ohišja se nahaja preizkušen avtomatski mehanizem, kaliber AL-525, kar je pravzaprav hišno ime za znani pogon Sellita SW200-1.

Novi Seastrong Diver 300 Automatic Calanda prihaja v kombinaciji s sivim paščkom iz reciklirane plastike (PET). Za dodatno okoljsko noto, bo vsaka ura zapakirana v škatlo iz reciklirane plastike, medtem ko bosta garancija in potrdilo o pristnosti, natisnjena na papirju s certifikatom FSC Recycled. Uporabniški priročnik je medtem ostal brez papirja in je na voljo v digitalni obliki preko QR kode.

Alpina Seastrong Diver 300 Automatic Calanda je omejena izdaja na 300 kosov s ceno 1.695 evrov.

Rocco
foto: Alpina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button