NoviceUre

Alpina Alpiner Extreme Automatic Chronograph

Nadgradnja uspešne kolekcije blagovne znamke Alpina.

Pred kratkim smo na testu imeli model Alpiner Extreme Automatic, ki mu po oblikovnih načelih sledi nova kronografska različica. Osnovo predstavlja fasetno ohišje v obliki blazinice, s široko luneto in okrasnimi vijaki, medtem ko premer znaša 41 mm. Ker gre za kronograf, je ob krono na desni strani dodan nov par potisnih gumbov.

Številčnica je dodobra spremenjena, da naredi prostor markantnim podštevilčnicam kronografa. Tako se je okno z datumom preselilo med 4. in 5. uro, ”tekoče aktualne” sekunde se prikazujejo ob 9. uri, 30-minutni časomer kronografa je ob 3. uri ter 12-urni časomer ob 6. uri.

Kar zadeva barve, sta na voljo dve variaciji in sicer bela številčnica s črnimi podštevilčnicami, kar žargonsko poimenujemo videz pande. Druga opcija številčnice pa je mornarsko modre barve z belimi podštevilčnicami. Obe različici imata značilno trikotno teksturo, ki je značilna za modele Alpiner Extreme.

Pod površino ure Alpiner Extreme Automatic Chronograph se skriva avtomatski kaliber AL-730, ki ima rezervo energije navitja do 62 ur. Delovanje mehanizma je vidno skozi razstavno hrbtno stran ohišja. Celoto zaključuje brušena kovinska zapestnica, ki jo bo najverjetneje v prihodnje moč zamenjati s kakšnim izmed usnjenih ali gumijastih paščkov.

Cena robustnega kronografa je postavljena na 2.995 evrov, kar pomeni, da je to do zdaj najdražji primerek linije Alpiner Extreme.

Rocco
foto: Alpina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button