NoviceUre

10 tisočakov za avtomobilček, ki se z uro nahaja v škatli za orodje?!

Pravzaprav je ura tista, ki odtehta omenjeno vsoto. Za nameček je in bo ostala precej redka.

Urarska manufaktura IWC, z vzhodnega dela Švice, je znana po svojih aviatorskih zapestnih kreacijah, a se dobro znajde tudi na ostalih področjih. Precej blizu ji je avtomobilizem, zato ne preseneča, da so z zadnjo izdajo kronografa zadeli terno.

Dolgoletno partnerstvo z znamko Mercedes, se je kasneje prelevilo še v pokroviteljstvo dirkaške ekipe formule 1. Leta 2018 pa je urar ustanovil lastno dirkaško ekipo IWC Racing, ki je od takrat tekmovala na različnih dirkah klasičnih avtomobilov, v Mercedes-Benzu 300 SL Gullwing iz leta 1955-številka 68, oblečenem v srebro in črno.

Prepletene vezi iz dirkaškega sveta, partnerstva z Mercedesom ter sodelovanje z najbolj zaželenim proizvajalcem avtomobilčkov Hot Wheels, ki je mimogrede do zdaj prodal že več kot 8 milijard igrač na štirih kolesih, je rodilo izjemno všečen, entuziastičen komplet z butično izdajo dirkaško ukrojenega časomera.

Pilotski kronograf temelji na ohišju premera 43 milimetrov, ki je narejen iz peskanega titana, posledica česa je matirana in temnejša površina. Krona in gumba kronografa so narejeni v istem stilu, medtem ko ohišje obdaja srebrno-črn tekstilni NATO pašček, ki se barvno sklada z dirkalnikom Mercedes-Benz 300 SL IWC Racing. Posebnost izdaje je gravura logotipa Hot Wheels na levo stran ohišja, številčnica, ki posnema kockasto zastavo ter safirni kristal na hrbtni strani, kateri nosi moštveno številko 68. Specifikacije ostajajo poznane. Vodotesnost je odmerjena na 60 metrov. V notranjosti ohišja pa se nahaja avtomatski kronografski mehanizem s 46-urno zalogo energije.

Izdaja z izjemno dolgim nazivom IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition IWC x Hot Wheels Racing Works je številčno omejena na 50 primerkov. V sklopu izdaje pride modelček Hot Wheels vozila IWC Mercedes 300 SL v merilu 1:64, ki je prav tako omejen na 50 kosov. Posledično je to eden najredkejših modelov Hot Wheels, ki so bili kdajkoli izdelani.

Tako zapestna ura kot modelček avtomobila sta predstavljena v kovinskem kovčku za orodje, skupaj z navodili za uporabo, informativno knjižico o projektu ter posebno ploščico z zaporedno številko izdaje. Cena kompleta je 10.800 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button